Η ανεργία στην Ευρώπη «γίνεται δομική» παραδέχεται ο αρμόδιος επίτροπος
Μια δυσοίωνη εικόνα σε ό,τι αφορά το μέτωπο της απασχόλησης στην Ευρώπη σκιαγράφησε στο Ευρωκοινοβούλιο ο αρμόδιος επίτροπος Λάζλο Άντορ, προειδοποιώντας ότι η ανεργία γίνεται δομική, και οι αποκλίσεις ανάμεσα στον ευρωπαϊκό πυρήνα και τα κράτη της περιφέρειας μεγεθύνονται.
Μια δυσοίωνη εικόνα σε ό,τι αφορά το μέτωπο της απασχόλησης στην Ευρώπη σκιαγράφησε στο Ευρωκοινοβούλιο ο αρμόδιος επίτροπος Λάζλο Άντορ, προειδοποιώντας ότι η ανεργία γίνεται δομική, και οι αποκλίσεις ανάμεσα στον ευρωπαϊκό πυρήνα και τα κράτη της περιφέρειας μεγεθύνονται.
Παρουσιάζοντας μαζί με τον επίτροπο Όλι Ρεν την Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης της Κομισιόν, ο επίτροπος Άντορ τόνισε επίσης ότι διευρύνεται επίσης η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ικανοτήτων. Ακόμη παρατήρησε ότι η εγκατάλειψη σπουδών αυξάνεται ποσοστιαία, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ανησυχητικό.
Η ανάκαμψη είναι άνισα κατανεμημένη ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ, υπογράμμισε ο επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική ένταξη. Στάθηκε δε στην επιδείνωση των φαινομένων της ένδειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας.
Οι αποκλίσεις -είπε ο ίδιος- συνδέονται με την μείωση της παραγωγικότητας, που δεν ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο θέσεις εργασίας. Τα κράτη-μέλη, πρόσθεσε, πρέπει να κάνουν περισσότερα στον τομέα της απασχόλησης των νέων και να προχωρήσουν σε επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Από την πλευρά του ο επίτροπος Ρεν, εμφανίστηκε αισιόδοξος στην αρχική του τοποθέτηση, λέγοντας ότι η κατάσταση στην Ευρώπη αντιστρέφεται και το οικονομικό περιβάλλον μεταβάλλεται, καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες επανέρχονται σε τροχιά ανάπτυξης.
Ωστόσο, μετά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε από πολλούς ευρωβουλευτές, διευκρίνισε: «δεν είπα ότι είμαι ικανοποιημένος από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να μείνουμε άπρακτοι».
Τα κράτη μέλη ρυθμίζουν σταδιακά τις ανισορροπίες που υπήρχαν πριν από την κρίση και αναπτύχθηκαν ακόμη και κατά την διάρκεια της, επισήμανε ο Ρεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
- Καταγγέλει τον Ηλιόπουλο η ΠΑΕ Ολυμπιακός
- Όταν η σαλάτα μπήκε στο μενού – Απολίθωμα 300 εκατ. ετών ανήκει σε ένα από τα πρώτα φυτοφάγα ζώα
- Φάμελλος: «Oποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις διαφθορά και καθεστώς Μητσοτάκη, η ΝΔ στα σκάνδαλα έχει άριστη κατάρτιση»
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα πάνω από 100.000 νοικοκυριά στο Κίεβο – Νέες ρωσικές επιθέσεις
- Το προσωπικό στυλ έχει να κάνει με το ταξίδι – Ο Αμερικανός ποιητής της μόδας Ralph Lauren δείχνει τον δρόμο
- Δρομολογείται η αποκατάσταση του Ναού της Παναγίας Παρηγορήτισσας, στην Άρτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442