Ελεύθερες οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για την κακοποίηση τυφλής
Ελεύθερες με τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 64χρονη και η 35χρονη κόρη της, που συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι κρατούσαν επί ένα χρόνο «φυλακισμένη» και κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα, με σκοπό να αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε.
Ελεύθερες με τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 64χρονη και η 35χρονη κόρη της, που συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι κρατούσαν επί ένα χρόνο «φυλακισμένη» και κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα, με σκοπό να αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε.
Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, απάτη, παράνομη κατακράτηση, υπεξαγωγή εγγράφων και ενδοοικογενειακή βία, αδικήματα από τα οποία μόνο το πρώτο είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενες, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν η αδελφή και η ανιψιά της τυφλής, αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται. Απολογούμενες φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα με τη θέλησή της εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα της 64χρονης αδελφής της.
Σε ό,τι αφορά την κατηγορία ότι αφαίρεσαν από την παθούσα την αστυνομική της ταυτότητα και τα βιβλιάρια καταθέσεων, όπως έγινε γνωστό, είπαν ότι αυτό συνέβη διότι ήταν συνδικαιούχοι στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και επιπλέον συμπλήρωναν τα απαιτούμενα έγγραφα για λογαριασμό της προκειμένου εκείνη να λαμβάνει τα προνοιακά επιδόματα.
Αρνήθηκαν δε κατηγορηματικά ότι άσκησαν βία εναντίον της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Καρδίτσα – Παναθηναϊκός
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)










































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442