Αμετακίνητη η Αθήνα στις εκτιμήσεις της για το δημοσιονομικό κενό
Εξαιρετικά σκληρή αναμένεται η διαπραγμάτευση που ξεκινά την Τρίτη με τους επικεφαλής της τρόικας. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, για την πλήρη προετοιμασία της ελληνικής πλευράς. Η ελληνική πλευρά, όπως δήλωσε ο Γ.Στουρνάρας, θα επιμείνει στις εκτιμήσεις της για το δημοσιονομικό κενό του 2014.
Εξαιρετικά σκληρή αναμένεται η διαπραγμάτευση που ξεκινά την Τρίτη με τους επικεφαλής της τρόικας.
Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, για την πλήρη προετοιμασία της ελληνικής πλευράς.
Στο τραπέζι των συζητήσεων στο Μαξίμου βρέθηκαν όλα τα «καυτά» σημεία της διαπραγμάτευσης, όπως το δημοσιονομικό κενό του 2014, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, οι αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και η κινητικότητα στο Δημόσιο.
Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ρωτήθηκε εάν η ελληνική πλευρά επιμένει ότι το κακό σενάριο για το δημοσιονομικό κενό είναι το πολύ 500 εκατομμύρια ευρώ και απάντησε ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι ρεαλιστικές και η κυβέρνηση θα επιμείνει σε αυτές
«Τώρα δεν είναι ώρα να μιλήσουμε. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα προϋπολογισμό, έχουμε καταθέσει ένα προσχέδιο. Έχουμε στείλει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το προσχέδιο είναι ρεαλιστικό και θα επιμείνουμε σε αυτό» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκαριστικό βίντεο με τον 16χρονο μαχαιρωμένο στο Αγρίνιο – Οι δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό επεισόδιο
- Σε συμπληγάδες τα εργοστάσια στη Γαλλία – Αύξηση 30% στα λουκέτα
- Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ελπίδα Τρίπολης (11-0)
- Χαβιέ Σολάνα – Βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία το 1999 και σήμερα τον τιμά η Ευρωβουλή
- Πώς βρέθηκε η Αμάντα Πιτ στον «Mαφιόζο της Διπλανής Πόρτας»
- ΠΟ Ισπανίας σε Μπαρτσελόνα: «Μην φοβάστε για τον Γιαμάλ»
- Γιατί οι νέοι επιλέγουν σπίτια χωρίς καθιστικό στις μεγάλες πόλεις
- Google: Η «κρυφή» λειτουργία του Android 17 για ταχύτερη φόρτιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442