Ολονύκτια πολιορκία εστιατορίου στο Φράιμπουργκ με ταμπουρωμένο 36χρονο
Με τη σύλληψη 36χρονου που είχε ταμπουρωθεί σε εστιατόριο στο Φράιμπουργκ της νότιας Γερμανίας, κρατώντας 12 άτομα, έληξε ολονύκτιο θρίλερ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Η αστυνομία θεωρούσε ότι είναι οπλισμένος και είχε μαζί του και εκρηκτικά, αλλά δίσταζε να μιλήσει για κατάσταση ομηρίας -καθώς οι υπόλοιποι στο εστιατόριο, συγγενείς του και οικείοι, βρίσκονταν πιθανότατα οικειοθελώς εκεί προσπαθώντας να τον πείσουν να παραδοθεί.
Με τη σύλληψη 36χρονου που είχε ταμπουρωθεί σε εστιατόριο στο Φράιμπουργκ της νότιας Γερμανίας, κρατώντας 12 άτομα, έληξε ολονύκτιο θρίλερ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον άνδρα, κουρδικής καταγωγής, το πρωί της Παρασκευής.
Η αστυνομία θεωρούσε ότι είναι οπλισμένος και είχε μαζί του και εκρηκτικά, αλλά δίσταζε να μιλήσει για κατάσταση ομηρίας -καθώς οι υπόλοιποι στο εστιατόριο, συγγενείς του και οικείοι, βρίσκονταν πιθανότατα οικειοθελώς εκεί προσπαθώντας να τον πείσουν να παραδοθεί.Η αστυνομία βρισκόταν σε επικοινωνία με τον 36χρονο, τον οποίον θεωρούσε απρόβλεπτο λόγω της συναισθηματικής φόρτισης στην οποία βρίσκεται. Σκοπός της αστυνομίας ήταν να τον πείσει να παραδοθεί.
Η πολιορκία ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, μερικές ώρες αφού ο 36χρονος δεν εμφανίστηκε σε δίκη για κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του. Ο 36χρονος είχε προβλήματα με το νόμο και στο παρελθόν, κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών.
Τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή το πρωί της Παρασκευής. Τα ξημερώματα είχε βγει από το εστιατόριο ένας άνδρας, τον οποίο ανακρίνει η αστυνομία, ενώ ανάμεσα στους 12 που έμειναν στο εστιατόριο ήταν και παιδιά.
Η κινητοποίηση των αρχών γύρω από το εστιατόριο είναι τεράστια για τα δεδομένα της πόλης: Στην αποκλεισμένη σε μεγάλη ακτίνα περιοχή βρίσκονται δεκάδες μέλη της αστυνομίας, μονάδες των ειδικών δυνάμεων, της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και γιατροί, ενώ έχει στηθεί και κέντρο έτοιμο για παραλαβή τραυματιών.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.