
Προσφυγή Μότζι στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το «Calciopoli»
Προσφυγή Μότζι στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το «Calciopoli»
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε αυτόν από την ιταλική αθλητική δικαιοσύνη και επικυρώθηκαν από τα εθνικά δικαστήρια, στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου χειραγωγημένων αγώνων που έγινε γνωστό ως «Calciopoli». Ο πρώην παράγοντας των «μπιανκονέρι» ζητεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγνωρίσει την ευθύνη της Ιταλικής Δημοκρατίας για ορισμένες παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και να υποχρεώσει την Ιταλία να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση του πρότερου στάτους του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Λούδης: «Για αυτό η Ελλάδα είναι το πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο» (vid)
- «Κοντά στην Μπόρνμουθ o Μανδάς» (pic)
- Λειψία – Μπάγερν Μονάχου 1-5: Παράσταση για ένα ρόλο!
- Αίγυπτος – Νιγηρία 0-0 (2-4 πεν.): Στην 3η θέση του Κόπα Άφρικα η ομάδα του Μπρούνο
- Βλάχος: «Η προσοχή μας είναι στην Ιταλία» – Χαλυβόπουλος: «Μεγάλος στόχος το χρυσό» (vid)
- Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 0-0: Μπλόκο των «Reds στην πρωτοπόρο της Premier League! (vid)
- Ο Μπαρτζώκας ενημέρωσε για τους τραυματίες του Ολυμπιακού: Τι είπε για Μόρις, Φαλ και ΜακΚίσικ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)





























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442