Χειροκροτήματα και επευφημίες κατά την άφιξη Παπαγεωργόπουλου στο Εφετείο
Με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του έγινε δεκτός ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου. Πρωτόδικα, ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του έγινε δεκτός ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου. Πρωτόδικα, ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού του συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια η σύζυγός του, Ελένη Παπαγεωργοπούλου, φίλοι, συγγενείς και άλλοτε στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ότι είναι αθώος.
«Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης» ακούστηκε από τα χείλη υποστηρίκτριάς του και ο φανερά καταβεβλημένος πρώην δήμαρχος τους απάντησε με ένα χαμόγελο.
Με το ίδιο όχημα που έγινε η μεταγωγή του Β.Παπαγεωργόπουλου έφτασε στα δικαστήρια το άλλοτε «δεξί του χέρι» στο δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Λίγο αργότερα κατέφθασε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο τρίτος ισοβίτης για την υπεξαίρεση, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης.
Το εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η δίκη, συμπληρώνουν οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών, αντίστοιχα, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Πάντως, παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία των Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει.
Στο πινάκιο του δικαστηρίου η υπόθεση έχει τον αριθμό 17 και το πιο πιθανό είναι το δικαστήριο να μην την προλάβει και να την αναβάλει για την Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442