
ΣΕΕΠΕ:Διατήρηση της εξίσωσης των ΕΦΚ στα ντίζελ κίνησης-θέρμανσης
Διατήρηση της εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης, με ταυτόχρονη διεύρυνση των κριτηρίων καταβολής επιδόματος θέρμανσης προτείνει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, με αφορμή τις σχετικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Διατήρηση της εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης, με ταυτόχρονη διεύρυνση των κριτηρίων καταβολής επιδόματος θέρμανσης προτείνει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, με αφορμή τις σχετικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ότι με τη διατήρηση της εξίσωσης του ΕΦΚ, διασφαλίζεται η συνέχιση της πάταξης του λαθρεμπορίου και για την επιδότηση προτείνει τα εξής:
- Χορήγηση επιδόματος για την κύρια κατοικία χωρίς κριτήρια.
- Εάν θεωρηθεί απαραίτητη η θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου, να τεθεί ως όριο το ποσό των 80.000 ευρώ.
- Κατάργηση του ορίου εμβαδού του σπιτιού ή αν διατηρηθεί να αυξηθεί στα 150 τ.μ.Για μεγαλύτερες οικίες, να ισχύει η επιδότηση των 150 μ2.
- Διπλασιασμό του ορίου ανώτατης κατανάλωσης ανά ζώνη, ώστε να καλύπτονται και οι μονοκατοικίες των μικρών δήμων και χωριών.
Ο ΣΕΕΠΕ τονίζει ότι κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο οι δικαιούχοι στις πολυκατοικίες όπου διαμένει το 70% των κατοίκων, δεν έλαβαν το επίδομα, επειδή η συνέλευση αποφάσισε τη μη προμήθεια πετρελαίου κυρίως γιατί κάποιοι δεν ήταν δικαιούχοι.
Αναφέρει τέλος ότι με την υιοθέτηση των προτάσεών του θα επέλθει σημαντική αύξηση των δικαιούχων και ελάφρυνση των νοικοκυριών, σημαντική αύξηση των εσόδων του Κράτους, βελτιωμένες συνθήκες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Αίτημα στην τρόικα να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το αίτημα υποβλήθηκε παράλληλα με το σχέδιο για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 35 λεπτά το λίτρο (από 28 λεπτά πέρυσι) και τη διεύρυνση των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων, προκειμένου να αυξηθούν οι δικαιούχοι του.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αυτό προβλέπει και την προκαταβολή του 25% του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.
Αν η τρόικα εγκρίνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, η επίπτωση στην τελική τιμή αγοράς του πετρελαίου υπολογίζεται σε περίπου 4 λεπτά το λίτρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα λάθη που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Η προθεσμία για τροποποιήσεις στο Ε9
- Axios: Ο Τραμπ πίεσε τον Νετανιάχου να αλλάξει τις πολιτικές του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Συνταγή: Ψητό χοιρινό στο φούρνο με μέλι και πατάτες
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δυο δράστες ενήργησαν μόνοι, λέει η αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας
- Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε λιμάνι στην Υεμένη – Στόχος «φορτία όπλων από τα ΗΑΕ»
- Η επιστροφή των βαμπίρ: Αυτό είναι το κούρεμα – trend του 2026;
- Καιρός: Καταιγίδες την Τρίτη και «βουτιά» του υδράργυρου από Τετάρτη – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442