Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
F1: Ξανανοίγει, αναβαθμισμένη, η αεροδυναμική σήραγγα της Ferrari

F1: Ξανανοίγει, αναβαθμισμένη, η αεροδυναμική σήραγγα της Ferrari

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εξέλιξη του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν, υποστηρίοζουν ότι θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους, στη Ferrari.

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η αεροδυναμική σήραγγα της Ferrari. Στην ιταλική ομάδα πιστεύουν ότι η επαναλειτουργία της θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να εξαλείψει πολύ μεγάλο μέρος από το μειονέκτημα που έχουν έναντι της Red Bull.

Η αεροδυναμική σήραγγα έκλεισε όταν στη Scuderia ανακάλυψαν προβλήματα συσχέτισης των αποτελεσμάτων. Έως ότου γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις χρησιμοποιούσαν την αντίστοιχη εγκατάσταση της Toyota στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η αεροδυναμική σήραγγα της Toyota ήταν αρκετά παρωχημένη για τα σημερινά δεδομένα της Formula 1, αφού λειτουργούσε όταν ακόμη ο Ιάπωνας κατασκευαστής συμμετείχε στο πρωτάθλημα.

Η αναβαθμισμένη εγκατάσταση της Ferrari δεν θα προσφέρει κάποια βελτίωση στην F138 του 2013. Ωστόσο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη του νέου μονοθέσιου της επόμενης σεζόν.

«Είναι σαν να παίζει μπάσκετ έχοντας το ένα χέρι στη μέση σου. Μπορεί να βοηθήσει στην προπόνηση, αλλά για να παίξεις καλά χρειάζεσαι και τα δύο χέρια», είπε ο επικεφαλής της Ferrari, Stefano Domenicali.

«Ανυπομονούμε να λειτουργήσει πάλι η σήραγγα. Θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο», πρόσθεσε ο Ιταλός.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο