
Επίσκεψη-αστραπή του Ζισκάρ ντ’ Εστέν στην Αθήνα
Επίσκεψη - αστραπή θα πραγματοποιήσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν για τα εγκαίνια της πλατείας Ζακλίν ντε Ρομιγί στο Θησείο (στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών, Αποστόλου Παύλου και Ακαμάντου) σήμερα, Δευτέρα. Ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν θα απευθύνει χαιρετισμό, θέλοντας να τιμήσει τόσο τη σπουδαία γαλλίδα ελληνίστρια, όσο και τον ελληνικό πολιτισμό. Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Επίσκεψη – αστραπή θα πραγματοποιήσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν για τα εγκαίνια της πλατείας Ζακλίν ντε Ρομιγί στο Θησείο (στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών, Αποστόλου Παύλου και Ακαμάντου) σήμερα, Δευτέρα.
Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 19:15 μ.μ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
Ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν θα απευθύνει χαιρετισμό, θέλοντας να τιμήσει τόσο τη σπουδαία γαλλίδα ελληνίστρια, όσο και τον ελληνικό πολιτισμό. «Έρχομαι για να χαιρετίσω την αξιοθαύμαστη κουλτούρα» δηλώνει ο ίδιος.
Νωρίτερα, στις 17:15, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά όπως τονίζει δεν θα τον συμβουλεύσει.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολη και ο αριθμός των ανθρώπων που παρέχουν συμβουλές τόσο αυξημένος που δεν υπάρχει λόγος να προστεθώ σε αυτούς» δηλώνει ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν.
«(Η Ελλάδα) πρέπει να γνωρίζει εάν βλέπει το μέλλον της όπως ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος ή όπως μία επαρχία, αλλά με την καλή έννοια του όρου, εντός της μεσογειακής Ευρώπης, στην οποία ανήκουμε όλοι. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα αλληλεγγύης» λέει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο, κερδίζουν οι Μπακς: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη κόντρα στους Χόρνετς (113-123)
- Νικορέστης Χανιωτάκης: «Ο Σμαραγδής μου έδωσε το δικαίωμα να επιλέξω εγώ ποιον ρόλο θα ήθελα να υποδυθώ»
- Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης θέλουν να ξαναγράψουν το διεθνές δίκαιο (sic!) – επί το ακροδεξιότερο…
- Σερβία: Άγριο επεισόδιο σε αγώνα kickboxing – Μπήκαν στο ρινγκ και επιτέθηκαν σε Έλληνα αθλητή
- Μαρόκο: Οι ημερομηνίες της ομάδας του Ελ Κααμπί στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κόπα Άφρικα
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442