Μόνο με επιταγές και πιστωτικές κάρτες οι πληρωμές στις ΔΟΥ
Τέλος στις πληρωμές με μετρητά στα ταμεία των εφοριών βάζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν στο εξής στις ΔΟΥ μόνο με πιστωτικές κάρτες ή με επιταγές, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν για λόγους τεχνικούς δεν επιτρέπεται η πληρωμή των φόρων σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
Τέλος στις πληρωμές με μετρητά στα ταμεία των εφοριών βάζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν στο εξής στις ΔΟΥ μόνο με πιστωτικές κάρτες ή με επιταγές, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν για λόγους τεχνικούς δεν επιτρέπεται η πληρωμή των φόρων σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αυτές οι πληρωμές θα γίνονται στις εφορίες όπου θα εκδίδεται διπλότυπο είσπραξης «χάριν εξυπηρέτησης των φορολογουμένων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής αυτών σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης όλων των πληρωμών σε αυτά».
Ξεκαθαρίζεται πάντως ότι οι πληρωμές με κάρτες θα διενεργούνται στις Εφορίες εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους Δήμους και εφόσον η Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με την Δ.Ο.Υ. της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία.
Αν η πληρωμή γίνει με επιταγές αυτές θα οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το επώδυνο μυστικό της Μέριλ Στριπ και η επιστροφή – «Έπαθα μετατραυματικό στρες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442