Στη Ρόδο η καταστροφικότερη φωτιά του καλοκαιριού
Στην Ρόδο σημειώθηκε η πιο καταστροφική πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού, όπου κάηκαν συνολικά 42.270 στρέμματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καταγράφονται από το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής κατόπτευσης και καταγραφής δασικών πυρκαγιών (EFFIS).
Επιπλέον μεγάλη έκταση, που υπολογίζεται στα 18.810 στρέμματα, έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 29 Ιουλίου στην περιοχή Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης.
Στην Σέριφο η πυρκαγιά «αφάνισε» 13.210 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ στη Θάσο η πυρκαγιά αποτέφρωσε τελικώς 11.860 στρέμματα δάσους.
Στην πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου στο Πόρτο Ράφτη κάηκαν τελικώς 4.930 στρέμματα δάσους και σε εκείνη των Κυθήρων, την ίδια μέρα, 3.330 στρέμματα.
Η φωτιά της 7ης Αυγούστου στην Βαρυμπόμπη έκαψε τελικώς 1.820 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους, ενώ η πρόσφατη φωτιά στην Ανδρο έκαψε 2.150 στρέμματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ψάχνει σπουδαία ανατροπή στο Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Σμαράγδα Καρύδη – Γιώργος Καπουτζίδης: Το μαγικό τους ταξίδι στη Σρι Λάνκα
- Hydra in the Spotlight as Brad Pitt Films on Island
- Συγκλονίζει η Βον: «Το χειρουργείο μετά το ατύχημα με έσωσε από τον ακρωτηριασμό»
- Παπασταύρου από ΗΠΑ: Το ρωσικό αέριο δεν πρέπει να επανεισέλθει στην Ευρώπη από την «πίσω πόρτα»
- Στρατιωτική θητεία: Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο – Όλα όσα αλλάζουν
- Ζάκελι: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί στον όμιλό μας»
- Θεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκι τα ξημερώματα έξω από πολυκατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442