Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group στις 24 Ιουλίου για την δόση των 2,5 δισ. ευρώ
Τα μέλη του Eurogroup Working Group (EWG) προγραμματίζουν τηλεδιάσκεψη την 24η Ιουλίου προκειμένου να συζητήσουν για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Η εκταμίευση της εν λόγω δόσης προβλέπεται να εγκριθεί μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και αφού οι χώρες της ευρωζώνης έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές εθνικές διαδικασίες τους.
Τα μέλη του Eurogroup Working Group (EWG) προγραμματίζουν τηλεδιάσκεψη την 24η Ιουλίου προκειμένου να συζητήσουν για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας, από τα οποία τα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας έως τον Οκτώβριο ανέρχεται σε 6,8 δισ. ευρώ, καθώς προβλέπεται να χορηγηθεί η δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και να επιστραφούν κέρδη ύψους 2 δισ. ευρώ που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από την αγορά ελληνικών ομολόγων.
Η εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να εγκριθεί από το EWG και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και αφού οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές εθνικές διαδικασίες τους, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 8ης Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442