Κυκλοφόρησε στην Ισπανία το πρώτο «έξυπνο» κινητό με λειτουργικό Firefox
Το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Firefox της Mozilla κυκλοφόρησε στην Ισπανία. Πρόκειται για τη συσκευή ZTE Open που κατασκευάζει η κινεζική εταιρία ZTE και το οποίο διατίθεται στην αγορά από τη μεγάλη ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telefonica.
Το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Firefox της Mozilla κυκλοφόρησε στην Ισπανία. Πρόκειται για τη συσκευή ZTE Open που κατασκευάζει η κινεζική εταιρία ΖΤΕ και το οποίο διατίθεται στην αγορά από τη μεγάλη ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telefonica.
Η συσκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, είναι φθηνή (πωλείται 69 ευρώ), έχει οθόνη 3,5 ιντσών, μνήμη 265 MB RAM, κάμερα με ανάλυση 3,2 ΜΡ, και βασίζεται στο Firefox OS.
H Telefonica έκανε γνωστό ότι προτίθεται να διαθέσει συσκευές με Firefox και σε άλλες ισπανόφωνες χώρες, όπως η Κολομβία και η Βενεζουέλα. Και άλλες εταιρίες, πλην της ZTE, όπως η γαλλική Alcatel, η νοτιοκορεατική LG, η ιαπωνική Sony και η κινεζική Huawei, σκοπεύουν να βγάλουν στις αγορές κινητά Firefox έως το τέλος του 2013.
Διαβάστε περισσότερα για το ZTE Open στο tech.in.gr
Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Mozilla έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να διεισδύσει στην αγορά των smartphones, όπου κυριαρχούν τα λειτουργικά συστήματα της Apple (το iOS) και της Google (το Android), τα οποία «τρέχουν» στο 22% και στο 69% αντίστοιχα των συσκευών «έξυπνων» κινητών παγκοσμίως, δηλαδή από κοινού σε πάνω από το 90%.
Οι αναλυτές πάντως πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει χώρος και για τρίτο «παίκτη» στη διεθνή αγορά. Εκτός του Firefox, άλλοι διεκδικητές για την τρίτη θέση είναι το Windows Phone της Microsoft και το Blackberry της RIM.
Η Mozilla αναπτύσσει τη στρατηγική της ανοιχτής διαδικτυακής πλατφόρμας στην ανάπτυξη του λογισμικού της και ευελπιστεί ότι αυτό θα έχει ανταπόκριση τόσο στους προγραμματιστές-δημιουργούς εφαρμογών (apps), όσο και στους χρήστες. Όπως δήλωσε το διευθυντικό στέλεχός της Τζέι Σάλιβαν, το νέο τηλέφωνο αναμένεται να πυροδοτήσει «ένα νέο κύμα καινοτομίας για το web».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας