Αποκλεισμός στο χρυσό σετ για την εθνική βόλεϊ ανδρών
Η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών αποκλείστηκε από τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που είχε ηττηθεί 3-0 στο πρώτο ματς στην Ορεστιάδα από το Βέλγιο, επικράτησε με 3-2 σετ στον επαναληπτικό στο Κορτράικ και έστειλε τον αγώνα στο «χρυσό» σετ, όπου τελικά δεν τα κατάφερε.
Η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών αποκλείστηκε από τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που είχε ηττηθεί 3-0 στο πρώτο ματς στην Ορεστιάδα από το Βέλγιο, επικράτησε με 3-2 σετ στον επαναληπτικό στο Κορτράικ και έστειλε τον αγώνα στο «χρυσό» σετ, όπου τελικά δεν τα κατάφερε.
Τα σετ: 25-19, 21-25, 25-18, 21-25, 13-15
«Χρυσό» σετ: 15-12
Απογοήτευση και παράπονα από Λεώνη
«Παγωμένος» για αρκετά λεπτά μετά τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα με τη Βέλγιο, ο Αλέκος Λεωνης δεν ήξερε εάν έπρεπε να χαρεί ή να λυπάται: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά και στεναχωρημένος. Η ομάδα δεν έπαιξε απλώς καλύτερα, όπως περιμέναμε. Έπαιξε εκπληκτικό βόλεϊ. Η κίτρινη κάρτα και δύο σφυρίγματα έκριναν το «χρυσό» σετ. Κρατάμε ψηλά το κεφάλι. Η κούραση υπήρχε και για τις δύο ομάδες. Ήταν ένας ιστορκός αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες».
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης, που έκανε μεγάλη προσπάθεια στην υποδοχή και κράτησε τα σερβίς των Βέλγων, δήλωσε: «Καταφέραμε να παίξουμε καλύτερα και δείξαμε τι αξίζουμε. Το άουτ σερβις του Ντεπέστελε μας έκανε ζημιά και έφερε εκνευρισμό. Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά και δυστυχισμένοι».
Αχιλλέας Παπαδημητρίου: Όταν παίζεις… ρώσικη ρουλέτα μπορεί και να σκοτωθείς. Σήμερα αποδείξαμε ότι σεβόμαστε και τη φανέλα μας και τα ονοματά μας. Έχουμε χάσεις δύο προκρίσεις στις λεπτομέρειες, το 2011 και το 2013. Δείξαμε τι αξίζουμε».
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, που από το μεσημέρι έφτασε στο Κόρτραικ, μετά το τέλος του αγώνα μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και συνεχάρη τους διεθνείς. «Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Μαζί θα δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο…», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ.
Ο αρχηγός και πασαδόρος του Βελγίου, Φρανκ Ντεπέστελε, είπε: «Ηταν ενας διαφορετικός και δύσκολος αγώνας σε σχέση με το πρώτο ματς. Παίξαμε καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Είχαμε πολύ άγχος. Η Ελλάδα έπαιξε καλύτερα από ό,τι στην Ορεστιάδα και δεν ήταν το ίδιο. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον Τζούριτς. Η διαιτησία έπαιξε έδρα αλλά δεν καθόρισε την πρόκριση. Θέλουμε να μπούμε στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού και βλέπουμε»
Διαμαρτυρίες Μανωλόπουλου
Εκτός εαυτού βγήκε ο αρχηγός αποστολής, Γιώργος Μανωλόπουλος, με τα σφυρίγματα των διαιτητών στο «χρυσό» σετ. Οι δύο ρέφερι και οι επόπτες έκαναν ό,τι μπορούσαν από την αρχή του αγώνα, αλλά στο «χρυσό» σετ ο Μανωλόπουλος δεν άντεξε και μετά το «μέσα έξω» και την κάρτα στον Λεώνη έτρεξε στον κομισάριο, ενώ μετά το τέλος του αγώνα φώναζε και στους διαιτητές.
Επεισόδιο με Πετρέα
Επεισόδιο -που ευτυχώς δεν πήρε έκταση- έγινε μετά το τέλος του αγώνα, όταν ο Γιώργος Πετρέας ζήτησε το λόγο από τον συνοδό της βελγικής ομάδας, ο οποίος ήταν άκρως προκλητικός, καθώς μετά από κάθε πόντο της ομάδας του έκανε χειρονομία στέλνοντας… φιλάκια στους Έλληνες παίκτες.