«Κόκκινο πανί» τα λευκά T-shirt για τις Αρχές μιας κινεζικής πόλης
Οι κάτοικοι πόλης της νοτιοδυτικής Κίνας πρέπει στο εξής να δηλώνουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να αγοράσουν ένα απλό λευκό μπλουζάκι, καθώς οι Αρχές εκφράζουν φόβο ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε διαδηλώσεις κατά της κατασκευής χημικού εργοστασίου στην περιοχή.
Οι κάτοικοι πόλης της νοτιοδυτικής Κίνας πρέπει στο εξής να δηλώνουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να αγοράσουν ένα απλό λευκό μπλουζάκι, καθώς οι Αρχές εκφράζουν φόβο ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε διαδηλώσεις κατά της κατασκευής χημικού εργοστασίου στην περιοχή.
Και δεν είναι μόνο τα T-shirt, αφού περιορισμοί μπήκαν στα τυπογραφεία και στα καταστήματα που κάνουν φωτοτυπίες, καταστήματα, διευκρινίζει η εφημερίδα Global Times.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που επιθυμούν να κάνουν μια φωτοτυπία ή να αγοράσουν ένα λευκό t-shirt πρέπει να εγγραφούν σε κατάλογο παρουσιάζοντας την ταυτότητά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τουλάχιστον δύο φορές τον Μάιο στην Κουνμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, κατά του σχεδίου κατασκευής εργοστασίου για την παραγωγή πετροχημικού προϊόντος, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή υφασμάτων.
Δύο φωτοτυπικά καταστήματα απαντώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσαν εμμέσως τις πιέσεις που ασκούνται στους πολέμιους του επίμαχου σχεδίου, λέγοντας ότι τα καταστήματα αυτά αρνούνται να φωτοτυπήσουν υλικό που καταγγέλλει το σχέδιο κατασκευής του εργοστασίου.
Στην Κίνα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διαδηλώσεις κατά της συγκεκριμένων εργοστασίων τα τελευταία χρόνια.
Το 2007, οι Αρχές της πόλης Σιαμέν, στη νοτιοανατολική Κίνα, ακύρωσαν σχέδιο κατασκευής ενός τέτοιου εργοστασίου ύστερα από διαδηλώσεις στις οποίες μετείχαν χιλιάδες κάτοικοι.
Μια άλλη διαδήλωση στη βορειοδυτική πόλη Νταλιάν είχε οδηγήσει τις τοπικές αρχές να λάβουν αντίστοιχη απόφαση το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442