Πρόβλημα στην ανάρτηση είχε η Ferrari του F. Massa
Σε σφάλμα του πιλότου οφείλεται το ατύχημα του Σαββάτου, αλλά το φαινομενικά πανόμοιο ατύχημα στον αγώνα προκλήθηκε από πρόβλημα στην εμπρός ανάρτηση.
Σε μηχανικό πρόβλημα οφείλεται το ατύχημα του Felipe Massa στον αγώνα της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ferrari.
O Βραζιλιάνος πιλότος στον 29ο γύρο χτύπησε αρχικά στις μπαριέρες με το αριστερό μέρος του μονοθεσίου του και στη συνέχεια προσέκρουσε με δύναμη στα προστατευτικά της στροφής Sainte Devote.
Ο F. Massa μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και αργότερα οι γιατροί τού έδωσαν εξιτήριο.
Παρόλο που το ατύχημα φαινομενικά δείχνει ότι έγινε με πανομοιότυπο τρόπο, όπως και στις ελεύθερες δοκιμές, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Pat Fry, ξεκαθάρισε ότι στην πρώτη περίπτωση η πρόσκρουση προκλήθηκε από λάθος του πιλότου, ενώ στη δεύτερη από μηχανικό πρόβλημα.
Ύστερα από ενδελεχή έρευνα η Ferrari εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «… τα ευρήματα επιβεβαίωσαν τις πρώτες εντυπώσεις των μηχανικών ότι το ατύχημα προκλήθηκε από πρόβλημα στην εμπρός αριστερή ανάρτηση. Με όλες τις απαραίτητες έρευνες να έχουν ολοκληρωθεί και αναλυθεί, το μονοθέσιο θα αρχίσει να συναρμολογείται για να είναι έτοιμο στο Grand Prix του Καναδά».
Η Scuderia επιβεβαίωσε επίσης ότι ο F. Massa θα είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί στο Μόντρεαλ και απλώς θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali, «… το καλύτερο νέο που έχουμε από το Μονακό είναι ότι ο Felipe είναι εντάξει. Είχε δύο σφοδρά ατυχήματα σε λιγότερο από 24 ώρες, αλλά το μόνο που αποκόμισε είναι κάποιοι μυϊκοί πόνοι. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμό».
auto.in.gr
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442