«Χαλαρώνει» ο Αραβικός Σύνδεσμος την πρότασή του για το Παλαιστινιακό
Οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου φαίνονται διατεθειμένες να «χαλαρώσουν» όρους στο ειρηνευτικό σχέδιο του 2002 για το Παλαιστινιακό, με ανώτατο αξιωματούχο του Συνδέσμου να μιλά και για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων παρά «αυστηρή» επιστροφή στα σύνορα του 1967. Κάτι τέτοιο θα ήταν παραχώρηση απέναντι στο Ισραήλ, αν και η ανταλλαγή εδαφών θεωρείτο εδώ και καιρό πως θα ήταν ούτως ή άλλως τμήμα της όποιας λύσης.
Οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου φαίνονται διατεθειμένες να «χαλαρώσουν» όρους στο ειρηνευτικό σχέδιο του 2002 για το Παλαιστινιακό, με ανώτατο αξιωματούχο του Συνδέσμου να μιλά και για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων παρά «αυστηρή» επιστροφή στα σύνορα του 1967.
Κάτι τέτοιο θα ήταν παραχώρηση απέναντι στο Ισραήλ, αν και η ανταλλαγή εδαφών θεωρείτο εδώ και καιρό πως θα ήταν ούτως ή άλλως τμήμα της όποιας λύσης.
Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Χαμάντ αλ Θάνι έδωσε το μήνυμα στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας του Αραβικού Συνδέσμου με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, όπως αναφέρει το Reuters.
Η πρώτη αντίδραση από το Ισραήλ ήταν άμεση, με την υπουργό Δικαιοσύνης (και αρμόδια για διαβουλεύσεις με τους Παλαιστινίους) Τζίπι Λίβνι να χαρακτηρίζει «πολύ θετικά τα νέα».
Η Ουάσινγκτον επιδιώκει αναθέρμανση του διαλόγου για το Παλαιστινιακό, και σε αυτό το πλαίσιο -θέλοντας την στήριξη των αραβικών κρατών- εντάσσεται και η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Συνδέσμου στην Ουάσινγκτον.
Στη συνάντηση με τον Τζον Κέρι πήραν μέρος αξιωματούχοι από το Μπαρχέιν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Λίβανο και τη Σαουδική Αραβία. Η αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου, είπε από την πλευρά του ο αμερικανός ΥΠΕΞ, «επιβεβαίωσε πως η συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται στη λύση των δύο κρατών στη βάση των συνόρων της 4ης Ιουνίου του 1967, με την πιθανότητα συγκρίσιμων και αμοιβαίων περιορισμένων ανταλλαγών εδαφών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όταν ο ΛεΜπρόν έμεινε κάτω από τους 10 πόντους…
- Χριστούγεννα στα μπλόκα υπόσχονται οι αγρότες – Κλιμακώνουν τον αγώνα και αυξάνουν την πίεση στην κυβέρνηση
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Β’)
- Ακίνητα: Έρχεται μίνι ΕΝΦΙΑ μέσω δημοτικού τέλους – Τι αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ
- Χριστουγεννιάτικος Οδηγός δώρων για όλη την οικογένεια
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Ο Ελ Κααμπί καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο: Ο γρηγορότερος σκόρερ του Ολυμπιακού με 75 γκολ
- Η έκρηξη της αγροτιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-127x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442