Διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο
Σύγκλιση καταγράφεται στις θέσεις κυβέρνησης – τρόικας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο με τη σχετική ρύθμιση να αποκρυσταλλώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Η τελική πρόταση της τρόικας με την οποία φαίνεται να συμφωνεί η κυβέρνηση προβλέπει τη ρύθμιση των οφειλών σε 48 δόσεις. Κάθε μήνα θα μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των δόσεων ώστε κάποια στιγμή να παύσει η ρύθμιση οφειλών. Η τρόικα προτείνει επίσης μείωση κατά 80% των «παλαιών προσαυξήσεων» σε περίπτωση πλήρους εφάπαξ εξόφλησης.
Σύγκλιση καταγράφεται στις θέσεις κυβέρνησης – τρόικας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο με τη σχετική ρύθμιση να αποκρυσταλλώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αν και δεν έχει υπάρξει τελική συμφωνία, στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν πως καταγράφεται πλέον μεγάλη σύγκλιση και το κενό που χωρίζει κυβέρνηση – τρόικα είναι πια μικρό.
Η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα καλύψει εισπρακτικά το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2013-2014, το οποίο αρχικά τοποθετούνταν στα 2,7 δισ. ευρώ, ωστόσο πλέον φαίνεται πως είναι αισθητά μικρότερο.
Η τελική πρόταση της τρόικας με την οποία φαίνεται να συμφωνεί η κυβέρνηση προβλέπει τη ρύθμιση των οφειλών σε 48 δόσεις. Κάθε μήνα θα μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των δόσεων ώστε κάποια στιγμή να παύσει η ρύθμιση οφειλών. Η τρόικα προτείνει επίσης μείωση κατά 80% των «παλαιών προσαυξήσεων» σε περίπτωση πλήρους εξόφλησης εφάπαξ.
Δεν θα δικαιούνται να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή, διερευνώνται για ποινικά φορολογικά αδικήματα ή έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.
Οι συνεπείς οφειλέτες θα ανταμείβονται με επιστροφή τόκων, ήτοι προτείνεται επιστροφή του 50% των τόκων κάθε ολόκληρου έτους στην τελευταία δόση του έτους (12η δόση, 24η δόση, 36η δόση και 48η δόση).
Για οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης προτείνεται η δόση να ανέρχεται στο 1% του χρέους ανά μήνα για το πρώτο έτος και σε ισόποσες δόσεις στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει, για μια ρύθμιση 48 δόσεων, ότι η καταβολή θα ήταν 1% του χρέους ανά μήνα για το πρώτο έτος και 2,44% για κάθε επόμενο μήνα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας