Από ελληνικό κριθάρι μέχρι το 2015 όλες οι μπίρες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας
Να καλύψει εξολοκλήρου με ελληνικό κριθάρι τις ανάγκες της παραγωγής της μέχρι το 2015, στοχεύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία διπλασίασε ήδη τον αριθμό των παραγωγών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, με αποτέλεσμα αυτοί να ανέρχονται πλέον στους 2.100.
Να καλύψει εξολοκλήρου με ελληνικό κριθάρι τις ανάγκες της παραγωγής της μέχρι το 2015, στοχεύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία διπλασίασε ήδη τον αριθμό των παραγωγών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, με αποτέλεσμα αυτοί να ανέρχονται πλέον στους 2.100.
Για το 2013, η εταιρεία στοχεύει στην προμήθεια 40.000 τόνων ελληνικού κριθαριού, ποσότητα διπλάσια σε σχέση με το 2012, για την παραγωγή των προϊόντων Amstel, Άλφα και ΒΙΟΣ 5.
Τα παραπάνω επισήμανε ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της εταιρείας, Μηνάς Μαυρικάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τους τοπικούς παραγωγούς και συνεργάτες, στη Θεσσαλονίκη.
Η εταιρεία, που έχει επιλέξει από το 2008 να καλύπτει την πρώτη ύλη της από την ελληνική γη μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας το οποίο εφέτος «τρέχει» για έκτη συνεχή χρονιά, έχει προμηθευτεί συνολικά περίπου 70.000 τόνους ελληνικού κριθαριού, αξίας 14 εκατ. ευρώ, από έλληνες παραγωγούς.
Η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τα μοναδικά που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με ελληνικά ινστιτούτα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ελληνες επιστήμονες, έχει αναπτύξει ελληνικές ποικιλίες κριθαριού («Θεσσαλονίκη» και «Ανδρομέδα»).
Σημειώνεται ότι ο στόχος για κάλυψη του 100% των αναγκών παραγωγής της εταιρείας από ελληνικό κριθάρι αφορά όλες τις μπίρες που παράγονται στην Ελλάδα, δηλαδή τις Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock και Amstel Radler, καθώς και τις Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer και ΒΙΟΣ 5.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442