Δεν μπορεί να ταριχευτεί η σορός του Τσάβες, λέει το Καράκας
Η Βενεζουέλα αναγκάζεται να απορρίψει την επιλογή της ταρίχευσης της σορού του Τσάβες, «παρά την επιθυμία πολλών πολιτών», όπως ανέφερε ο υπουργός Πληροφόρησης της χώρας Ερνέστο Βιγέγκας. Ο υπουργός ανέφερε πως η ρωσική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που εξέτασε το ζήτημα κατέληξε πως η σορός θα έπρεπε να μεταφερθεί στη Ρωσία για επτά ή οκτώ μήνες, κάτι που οδήγησε το Καράκας στην εγκατάλειψη της επιλογής.
Η Βενεζουέλα αναγκάζεται να απορρίψει την επιλογή της ταρίχευσης της σορού του Τσάβες, «παρά την επιθυμία πολλών πολιτών», όπως ανέφερε ο υπουργός Πληροφόρησης της χώρας Ερνέστο Βιγέγκας.
Ο υπουργός ανέφερε στο twitter πως η ρωσική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που εξέτασε το ζήτημα κατέληξε πως η σορός θα έπρεπε να μεταφερθεί στη Ρωσία για επτά ή οκτώ μήνες, κάτι που οδήγησε το Καράκας στην εγκατάλειψη της επιλογής.
O Μαδούρο, που εκτελεί χρέη προέδρου και πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές της 14ης Απριλίου, είχε ήδη αναφέρει τελευταία ότι οι εμπειρογνώμονες είχαν υποστηρίξει ότι οι διαδικασίες για την ταρίχευση θα έπρεπε να είχαν αποφασιστεί και ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα.
Το ζήτημα της ταρίχευσης είχε γίνει ένα από τα πολλά σημεία έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Μαδούρο και αντιπολίτευσης, η οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι «ασελγεί για πολιτικό όφελος» στη σορό του Τσάβες.