Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους.
Στις 15:35 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 0,33% στις 965,12 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 35 εκατ. ευρώ περίπου. Ενδοσυνεδριακό υψηλό είναι οι 976,16 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 0,31% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 1,94%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ενισχυόταν κατά 1,46%.
Ανοδικά κινούνταν 69 μετοχές, 56 πτωτικά και 30 παρέμεναν σταθερές.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν κυρίως πτωτικές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν χαμηλότερα κατά 0,51%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε απώλειες 0,71% και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρούσε κατά 0,09%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,70% και στην Ιταλία 0,15%.