Εντός έδρας αναμετρήσεις για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη
Τους πρώτους αγώνες τους για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο δίνουν αύριο -επί ελληνικού εδάφους- η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός. Ο ΝΟΒ υποδέχεται στις 20:30, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, τη γαλλική Μαρσέιγ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν στον Πειραιά (19:15) τη ρωσική Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ. Αμφότεροι έχουν ως στόχο τη νίκη με διαφορά ασφαλείας, ώστε να πάνε με λιγότερο ή και καθόλου άγχος στις ρεβάνς της 20ης Μαρτίου.
Τους πρώτους αγώνες τους για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο δίνουν αύριο -επί ελληνικού εδάφους- η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός. Ο ΝΟΒ υποδέχεται στις 20:30, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, τη γαλλική Μαρσέιγ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν στον Πειραιά (19:15) τη ρωσική Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ. Αμφότεροι έχουν ως στόχο τη νίκη με διαφορά ασφαλείας, ώστε να πάνε με λιγότερο ή και καθόλου άγχος στις ρεβάνς της 20ης Μαρτίου.
Η Βουλιαγμένη, έχοντας τερματίσει πρώτη στον όμιλό της στην προηγούμενη φάση, έχει (θεωρητικά τουλάχιστον) πιο εύκολο έργο. Η Μαρσέιγ είναι αντίπαλος στα μέτρα των πρωταθλητών Ελλάδας, που χρειάζεται πάντως να δεaίξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και να μην αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς τους.
Η σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας (που πάντως πέρυσι έχασε τον τίτλο από τη Μονπελιέ) προκρίθηκε ως τέταρτη από τον 3ο -και πλέον ισορροπημένο- όμιλο, με απολογισμό τρεις νίκες και πέντε ήττες. Το γεγονός ότι νίκησε στην έδρα της ομάδες όπως η Μπρέσια και η Μπαρτσελονέτα, που προπορεύονται στα πρωταθλήματα Ιταλίας και Ισπανίας αντίστοιχα, δείχνει ότι ο ΝΟΒ πρέπει, ει δυνατόν, να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, αφού στη Μασσαλία το έργο του δεν θα είναι εύκολο. Από το έμψυχο υλικό της Μαρσέιγ ξεχωρίζουν οι Σέρβοι Μίροσλαβ Ράντιτς και Ιγκόρ Κοβάσεβιτς, ο Καναδός Νικολά Κονσταντίν Μπικάρι και οι έμπειροι Γάλλοι διεθνείς Φρεντερίκ Οντόν και Μικαέλ Μποντεγκά, ενώ προπονητής είναι ο Ολιβιέ Σαντιέ. Διαιτητές της αυριανής αναμέτρησης θα είναι ο Κροάτης Αντρέι Φρανούλοβιτς και ο Ρώσος Ιρφάν Σαντέκοφ.
Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει μία αρκετά… περίεργη ομάδα και θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, αν θέλει να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχοντας τερματίσει τρίτη στον όμιλό της, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα μπορούσε να έχει και δυσκολότερη κλήρωση (Παρτιζάν), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει εύκολο έργο. Η Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ πήρε τη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου, ισόβαθμη με τη Βουλιαγμένη και την Εγκερ, με απολογισμό οκτώ νίκες και δύο ήττες.
Στην πρεμιέρα στο Λαιμό είχε ηττηθεί εύκολα από το ΝΟΒ (11-6), ενώ την τελευταία αγωνιστική νίκησε στη Ρωσία 9-7, σε ένα ματς όμως όπου η ελληνική ομάδα χρειαζόταν απλά να μη χάσει με διαφορά έξι τερμάτων για να κρατήσει την πρωτιά. Στηρίζεται στους πολύπειρους Ντμίτρι Στράταν και Αλεξάντερ Φεντόροφ (μέλη της εθνικής Ρωσίας που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας), τον Αλεξάντερ Αξένοφ και τον Σεργκέι Λισούνοφ. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί το 1998 στο Ανόβερο, στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 8-7. Διαιτητές της αυριανής αναμέτρησης θα είναι ο Σλοβένος Μπόρις Μαργκέτα και ο Ιταλός Φίλιπο Γκόμεζ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Οραντέα (Ρουμανία) 9/3
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Εγκερ (Ουγγαρία) 9/3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία) 9/3
Μονπελιέ (Γαλλία)-Ζέγκεντ (Ουγγαρία) 9/3
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-Μαρσέιγ (Γαλλία) 9/3
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Σίντεζ Καζάν (Ρωσία) 9/3
Σούουρμαν (Ολλανδία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 10/3
Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)-Μπρέσια (Ιταλία) 10/3
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442