Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά των συγχωνεύσεων ΑΕΙ
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια φοιτητές και καθηγητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά». Το «παρών» έδωσε και ο πρύτανης Θ.Πελεγρίνης. Συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη, την ώρα που το σχέδιο θα παρουσιάζεται στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο.
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια, φοιτητές και καθηγητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά».
Οι φοιτητές κρατούσαν αφίσες με συνθήματα εναντίον της συγχώνευσης των τμημάτων, σε διάφορες γλώσσες.
Το «παρών» έδωσε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ.Πελεγρίνης, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων.
Τον Λευκό Πύργο στον οποίο ανάρτησαν και τη σημαία του Ιδρύματος, περικύκλωσαν συμβολικά το μεσημέρι, φοιτητές και καθηγητές του ΑΤΕΙΘ διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά».
Οι συγκεντρωθέντες κρατώντας δάδες προχώρησαν σε ολιγόλεπτο κλείσιμο της λεωφ. Νίκης.
Τη σκυτάλη των διαδηλώσεων παίρνουν φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι το μεσημέρι της Τετάρτης προγραμματίζουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Την ίδια ώρα στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα παρουσιάζει την τελική μορφή του σχέδιο «Αθηνά».