Να απέχουν από τις εφημερίες καλεί τους γιατρούς η ΟΕΝΓΕ
Σε άμεση αποχή από τις εφημερίες Μαρτίου, καλεί τις Ενώσεις γιατρών η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο», καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες για τις τακτικές εφημερίες και επί οκτώ μήνες για τις πρόσθετες.
Σε άμεση αποχή από τις εφημερίες Μαρτίου, καλεί τις Ενώσεις γιατρών η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο», καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες για τις τακτικές εφημερίες και επί οκτώ μήνες για τις πρόσθετες.
Η ΟΕΝΓΕ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα για την έγκαιρη και πλήρη καταβολή των εφημεριών και κατέθεσε κατ’ επανάληψη την πρόταση επαναφοράς της πληρωμής τους με μισθοδοτικές καταστάσεις.
«Μόνιμη επωδός στις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι πως όλα αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις» αναφέρει η Ομοσπονδία, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τις εφημερίες σε υπερωριακό έργο χωρίς αποζημίωση.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να πρωτοκολλήσουν έγγραφο προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων με κοινοποίηση στον διευθυντή του Τμήματος, στο οποίο θα αναφέρουν ότι «αιτούνται εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα εφημέρευσης, λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων εφημεριών» και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και στη συνέχεια σε καταλήψεις στα γραφεία των διοικητών.
Το πρόβλημα με τις εφημερίες έλαβε διαστάσεις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου έως το πρωί της Παρασκευής επικρατούσε σύγχυση αν θα εφημερεύσει, καθώς οι γιατροί επιδίωξαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τη σημερινή εφημερία, αναγκάστηκαν όμως να εφημερεύσουν μετά από σχετική εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας