Μέχρι τώρα κανένας οδηγός αυτοκινήτου δεν μπορούσε να κάνει τα ίδια κόλπα με τους snowboarders και ιδιαίτερα το πολύ θεαματικό backflip. Όμως ο λάτρης των extreme sports, freestyle skier και οδηγός ράλλυ Guerlain Chicherit δέχτηκε την πρόκληση και άλλαξε τα δεδομένα.
Ο 35χρονος κατάφερε να κάνει το πρώτο backflip με αυτοκίνητο στο θέρετρο χειμερινών σπορ Tignes, στην πατρίδα του, τη Γαλλία, αποδεικνύοντας ότι τα καταφέρνει και σε αυτό. Ο Chicherit εκτέλεσε για πρώτη φορά με αυτοκίνητο μία φιγούρα που συνήθως κάνουν οι αθλητές του snowboard μέσω στατικής ράμπας.
Ο οδηγός και το MINI προσγειώθηκαν χωρίς να βγουν εκτός υπολογισμών σε ένα στρώμα φρέσκου χιονιού μετά από το τέλειο ανάποδο άλμα στην ειδικά σχεδιασμένη πίστα.
Το επιτυχημένο εναέριο ακροβατικό είναι το αποκορύφωμα μιας ήδη επιτυχημένης καριέρας του G. Chicherit στα extreme sports. Ο 35χρονος νιώθει στο στοιχείο του στο χιόνι όπως και στο τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Τέσσερις φορές πρωταθλητής του Freestyle ski, έχει κερδίσει επίσης το γαλλικό πρωτάθλημα ράλλυ δύο φορές.
Η επίδειξη MINI Backflip στο Tignes έδωσε στον G. Chicherit την ευκαιρία να συνδυάζει όλα τα πάθη του για τα extreme sports.
Το «ανάποδο» άλμα είχαν προηγουμένως επιχειρήσει και άλλοι οδηγοί. Ο Chicherit γιορτάζει τώρα ένα διπλό επίτευγμα, καθώς γίνεται ο πρώτος δεξιοτέχνης-οδηγός που πετυχαίνει την τέλεια προσγείωση και μάλιστα χωρίς «υποστήριξη», που σημαίνει χωρίς τη βοήθεια ειδικής ράμπας με κινούμενα στοιχεία ώστε να αυξηθεί η περιστροφική κίνηση του αυτοκινήτου.