Εκδήλωση στο ΜΜΑ για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα
Ενημερωτική εκδήλωση για μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και τις δυνατότητες που προσφέρει στον τομέα αυτό το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ενημερωτική εκδήλωση για μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και τις δυνατότητες που προσφέρει στον τομέα αυτό το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών καθηγ. Χρυσούλας Παλιαδέλη (ΠΑΣΟΚ) και καθηγ. Ιωάννη Τσουκαλά (ΝΔ).
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του ΕΙΤ για την προώθηση της καινοτομίας, επιτυχημένες ευρωπαϊκές startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ευκαιρίες συνεργασίας με τα ελληνικά πανεπιστήμια και στις δυνατότητες που προσφέρονται στους φοιτητές για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.
Στην εκδήλωση μίλησαν:
- Καθηγ. Βασίλης Μάγκλαρης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας,.
- Καθηγ. Κεραυνού Παπαηλιού, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΤ, Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
- Lucia Recalde, Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
- Mathea Fammels, Διοικητική έδρα του ΕΙΤ
- Καθηγ. Richard Templer, ΚΓΚ- Κλιματική αλλαγή, Διευθυντής του τμήματος εκπαίδευσης της ΚΓΚ για την κλιματική αλλαγή και του κέντρου συστέγασης της Μ.Βρετανίας
- Καθηγ. Torsten Fransson, ΚΓΚ- Βιώσιμη ενέργεια, Διευθυντής Εκπαίδευσης
- Καθηγ. Carl-Gustaf Jansson, ΚΓΚ- Κοινωνία της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών
- Nicholas Tenhue, ΚΓΚ- Κοινωνία της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, φοιτητής Sandrine van Odijk, ΚΓΚ- Κλιματική αλλαγή, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων
- Pep Salas, ΚΓΚ- Κοινωνία της πληροφορίας και της επικοινωνίας, Διευθύνων Σύμβουλος της start up εταιρείας Enerbyte
Το ΕΙΤ σχεδιάστηκε ως ένας «καταλύτης καινοτομίας» με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υψηλού επιπέδου επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στην Ευρώπη και της έλλειψης που παρατηρείται στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι, ως το 2020, να εκπαιδεύσει 10.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 10.000 διδάκτορες, παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας τίτλους αλλά και εμπειρίες καινοτομικής επιχειρηματικότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
- Πώς η κουλτούρα και τα social media γίνονται ο «Δούρειος Ίππος» της ακροδεξιάς
- Γερμανία: Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος τέσσερις στους πέντε πολίτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442