Στη Βουλή το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο για τη δόση Φεβρουαρίου
Κατατίθεται από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013-2016. Η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, το οποίο είχε αρχικά παρουσιασθεί τον Οκτώβριο 2012, είναι το βασικό προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Κατατίθεται από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -2016.
Η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, το οποίος είχε αρχικά παρουσιασθεί τον Οκτώβριο 2012, είναι το βασικό προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Ουσιαστικά με το νέο κείμενο που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επικαιροποιείται το πρόγραμμα που είχε ψηφιστεί από τη Βουλή τον Νοέμβριο και επιπλέον τίθενται δεσμευτικές οροφές στις δαπάνες ανά υπουργείο και ανά τομέα για τη διετία 2013-2014.
Το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής έχει ήδη λάβει την έγκριση της τρόικας.
Tα προσδιορισμένα μέτρα του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι χαμηλότερα από το αρχικό σχέδιο και διαμορφώνονται πλέον στα 13,3 δισ. ευρώ, αντί των 13,5 δισ. ευρώ.
Αναθεωρημένος είναι και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, το οποίο η Κυβέρνηση το τοποθετεί στο 0,3% του ΑΕΠ, έναντι 0,4% του ΑΕΠ που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός (η τρόικα προβλέπει 0% πρωτογενές πλεόνασμα ).
Η ψήφισή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου θα πρέπει να γίνει έως 18 Φεβρουαρίου προκειμένου η αποφασίσει η ομάδα εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης (Eurogroup Working Group) να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442