Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
2000-2008: Η τηλεόραση στα καλύτερά της

2000-2008: Η τηλεόραση στα καλύτερά της

Το «Δέκα», το «Νησί», η «Αίθουσα του Θρόνου», «ο Μεγάλος Θυμός», το «Τρίτο Στεφάνι», ο «Χριστός Ξανασταυρώνεται», οι «Μάγισσες της Σμύρνης», τα «Ματωμένα Χώματα», ηταν οι σειρές αριστουργήματα, με μεγάλη τηλεθέαση και εξαιρετική μουσική. ΤΟ «10» Η τηλεοπτική σειρά «ΔΕΚΑ» βασιζόταν στο ομώνυμο ανολοκλήρωτο – καθώς ο θάνατος δεν του επέτρεψε να δώσει ένα τέλος […]

Το «Δέκα», το «Νησί», η «Αίθουσα του Θρόνου», «ο Μεγάλος Θυμός», το «Τρίτο Στεφάνι», ο «Χριστός Ξανασταυρώνεται», οι «Μάγισσες της Σμύρνης», τα «Ματωμένα Χώματα», ηταν οι σειρές αριστουργήματα, με μεγάλη τηλεθέαση και εξαιρετική μουσική.
ΤΟ «10»


Η τηλεοπτική σειρά «ΔΕΚΑ» βασιζόταν στο ομώνυμο ανολοκλήρωτο – καθώς ο θάνατος δεν του επέτρεψε να δώσει ένα τέλος – έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Μ. Καραγάτση. Πρόλαβε όμως να περιγράψει το τοπίο της μεταπολεμικής Ελλάδας και αυτή η Ελλάδα ζωντάνεψε στην εξαιρετικής ποιότητας παραγωγή, που προβλήθηκε από τον Alpha το 2007-08.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο παλιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά. Εκεί αναβιώνει μια ολόκληρη γειτονιά, πιστή αναπαράσταση της δεκαετίας του ’50.

Δημήτρης Καταλειφός, Ρένη Πιττακή, Μαρία Ναυπλιώτου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Θάλεια Ματίκα, Ελισάβετ Νασλίδου, Αλέξανδρος Λογοθέτης

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τηλεοπτικά βραβεία 2008:
Βραβείο καλύτερης παραγωγής
Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας
Βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς
Βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου
Βραβείο καλύτερης ενδυματολογίας
Βραβείο καλύτερης σκηνογραφίας
Βραβείο Α ανδρικού ρόλου (Δ. Καταλειφός)
Βραβείο Α Γυναικείου ρόλου (Ρ. Πιττακή)
Βραβείο Β ανδρικού ρόλου (Β. Χαραλαμπόπουλος)
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ)

Ο ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ


Η τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ Α.Ε. με θέμα τη ζωή του Κώστα Καρυωτάκη και τη σχέση του με την Μαρία Πολυδούρη, σε σενάριο και σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά, προβλήθηκε το Νοέμβριο 2008 από το κανάλι της ΕΤ-1.

Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Κώστας Καρυωτάκης), Μαρία Κίτσου (Μαρία Πολυδούρη), Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Μάνος Βακούσης, Στεφανία Γουλιώτη,

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Τηλεοπτικά Βραβεία «ΠΡΟΣΩΠΑ 2009»:
Βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς
Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας (Γιώργος Αργυροηλιόπουλος)
Βραβείο καλύτερης σκηνογραφίας (Γιούλα Ζωιοπούλου)
Βραβείο Α΄Ανδρικού δραματικού ρόλου (Δημοσθένης Παπαδόπουλος)

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ


Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο του Ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη.
Μια μεγάλη παραγωγή, με θέμα την προαιώνια μάχη του καλού με το κακό, του «θέλω» και του «πρέπει».
Οι χαρακτήρες της σειράς είναι μικροί και μεγάλοι ήρωες της καθημερινής ζωής και όλοι συνδέονται από το κοινό μέλλον και τον κοινό τόπο και βιώνουν την αμαρτία, τον έρωτα και την τραγωδία…

Αρης Λεμπεσόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτη, Αλέκος Συσσοβίτης, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νίκος Ρίζος.

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2005-06

Αρώματα, μαντείες, προφητείες, αλλά και ξόρκια, από γυναίκες σε άντρες με σκοπό να τις αγαπήσουν!…
Το best seller, που διαβάστηκε και αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και ταυτόχρονα η ακριβότερη παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης.

Μαρία Τζομπανάκη, Μαρία Καβογιάννη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Τάσος Νούσιας, Υβόννη Μαλτέζου, Ηρώ Μανέ, Ελισάβετ Κωνσταντινίδη.

ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ 2008


Ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα της Διδώς Σωτηρίου. Εκδόθηκε το 1962 και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων αγγλικά, βουλγαρικά, εσθονικά, γαλλικά, γερμανικά κ.α.). Η ιστορία του Μανώλη Αξιώτη, Μικρασιάτη αγρότη από τον Κιρκιντζέ.
Άνθρωπος του μόχθου, δεμένος με τον τόπο του, το πατρικό του σπίτι, τους χωριανούς του. Ο άντρας που πάλεψε με κορμί και με ψυχή. Στο Αμελέ Ταμπουρού, τα Τάγματα Εργασίας της Άγκυρας, το 1915. Στο μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ το 1922. Μια λεύτερη πατρίδα ονειρευόταν καθώς έσφιγγε τα δόντια και έλεγε: «Ώρα μάχης, Αξιώτη, ώρα θυσίας.

Ο Κώστας Κουτσομύτης ονειρευόταν μια ολόκληρη ζωή να γυρίσει τα «Ματωμένα Χώματα». Από το 1992 συνεχώς προγραμματιζόταν η έναρξη των γυρισμάτων αλλά το μεγάλο κόστος της παραγωγής φάνταζε εξωπραγματικό. Αν είχε γίνει νωρίτερα από το 2007, ίσως η επιτυχία της σειράς, να ήταν μεγαλύτερη.

Γιώργος Καραμίχος , Δήμητρα Ματσούκα, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άννα Συνοδινού, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Τζώρτζης Κ.Α.

ΤΟ ΝΗΣΙ


Η τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, προβλήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010 απο το Mega Channel. Ισως η μεγαλύτερη επιτυχία με θέμα τη θλιβερη ιστορία των χανσενικών στην Κρήτη. Ποιότητα, ασύγκριτες ερμηνείες και τηλεθέαση στο κόκκινο.
Μια σειρά κόσμημα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, που θα μείνει στην ιστορία.

Δείτε επίσης

Ρεκόρ τηλεθέασης για το Νησί

Ιφιγένεια και Ρενέ Τζόλα: οι «μικρές» του «Νησιού» μιλούν στο in.gr/TV

Η Γιούλικα Σκαφιδά ή «Μαρία Πετράκη» μιλά στο in.gr/TV

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024