Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Μαίνεται η σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα περί τρομοκρατίας

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο επίκεντρο την τρομοκρατία και τα φαινόμενα βίας. Ο Σ.Κεδίκογλου αρνήθηκε ότι έγινε συρραφή στο βίντεο με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου και επέμεινε ότι και από το σύνολο της τοποθέτησής του προκύπτει δικαιολόγηση της βίας και κατανόηση της οπλοχρησίας. Επιπλέον, ο Ν.Δένδιας δήλωσε ότι δεν ανακαλεί τίποτα από όσα είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ (περί μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα). Για παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για την δημοκρατία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Π.Σκουρλέτης. 

Κλιμακώνει την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο επίκεντρο την τρομοκρατία και τα φαινόμενα βίας και ανομίας η κυβέρνηση την Τετάρτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου αρνήθηκε ότι έγινε συρραφή στο βίντεο με τις δηλώσεις του Β.Διαμαντόπουλου και επέμεινε ότι και από το σύνολο της τοποθέτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει «δικαιολόγηση της βίας» και «κατανόηση της οπλοχρησίας».

Επιπλέον, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας δήλωσε ότι δεν ανακαλεί τίποτα από όσα είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ (περί μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα) και τόνισε ότι όταν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει βία τις εργασιακές αλλαγές και τις μειώσεις μισθών αιτιολογεί έτσι κι άλλες μορφές βίας.

Για παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για την δημοκρατία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Κεδίκογλου: «Δεν κάναμε συρραφή»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: «Όλη η ομιλία [του Β.Διαμαντόπουλου] ήταν 50 λεπτά. Δώσαμε μόνο αποσπάσματα, δεν κάναμε συρραφή. Αλλά και στην πλήρη εκδοχή είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει δικαιολόγηση της βίας και κατανόηση της οπλοχρησίας. Είναι η φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία. Όπως έχω ξαναπεί από τις εμπρηστικές δηλώσεις έως τις εμπρηστικές ενέργειες η απόσταση μικρή. Οι βουλευτές πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι «η ανεργία δεν είναι βία είναι τραγωδία, είναι αρρώστια» και αναρωτήθηκε «αν ο άνεργος έχει δικαίωμα να βιαιοπραγήσει αφού έχει ασκηθεί βία εναντίον του;»

Δένδιας: «Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα»

«Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα περί «μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα».

Ο κ. Δένδιας κάλεσε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ να «αποκτήσει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά απέναντι στην ανομία», τονίζοντας πως η Κουμουνδούρου θα πρέπει να βάλει στο περιθώριο τις «πράξεις που συνιστούν ανομία» και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναρωτήθηκε, ακόμη, πώς είναι δυνατό να υπάρξουν επενδυτές στη χώρα όταν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει βία τις εργασιακές αλλαγές και τις μειώσεις μισθών, αιτιολογώντας έτσι άλλες μορφές βίας.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «ανόητους γκεμπελίσκους» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν, κάνοντας λόγο για συμμετοχή του στο παρελθόν σε ακροδεξιό κόμμα, επαναλαμβάνοντας πως εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1978 και δεν είχε καμία συμμετοχή στην ΕΠΕΝ.

Σε ό,τι αφορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «φυτρώνει από το χώρο της άκρας Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν προσδίδει χαρακτηριστικά βίας γενικά στην Αριστερά.

Παράλληλα, επισήμανε πως δε θεωρεί το νεο-ναζιστικό φαινόμενο άμοιρο ευθυνών, ωστόσο υπογράμμισε ότι μονάχα πριν από «δεκαετίες» θα μπορούσε να αποδοθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα σε «ακροδεξιό πυρήνα».

Σκουρλέτης: «Παρακρατικές μέθοδοι»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 98,9 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αντεπιτίθεται σε υψηλούς τόνους για το βίντεο.

«Έκοψε, έραψε και έτσι αλλοίωσε το πλήρες νόημα των δηλώσεων. Πρόκειται για παρακρατικές εθόδους που για πρώτη φορά συμβαίνουν από επίσημα κυβερνητικά στελέχη μετά το ’74. Και προφανώς σχετίζονται με το γεγονός ότι σήμερα στην ηγεσία της ΝΔ είναι μια ομάδα ακροδεξιών με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, οι οποίοι έχουν επιλέξει την στρατηγική της έντασης ενός νέου διχασμού» επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, δε: «Ουσιαστικά τρομοκρατούν την κοινωνία. Τρομοκράτες είναι αυτοί με τα καλάσνικοφ αλλά τρομοκράτης είναι και ο Κεδίκογλου με την πέννα του. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε αυτή τη στιγμή. Είναι πρακτικές οι οποίες προκαλούν ολιτική ανωμαλία, επικίνδυνες για τη δημοκρατία».

Το βίντεο που οδηγεί την κόντρα στα άκρα

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση «απάντησε» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή του Ν.Δένδια (λόγω των δηλώσεων περί «μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα») με μια «σύντομη εκδοχή» του βίντεο με τοποθέτηση του Β.Διαμαντόπουλου, ζητώντας από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

«Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου» πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», ανταπάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Αργότερα, κυκλοφόρησε non paper της Νέας Δημοκρατίας, με παραπομπή σε βίντεο του Youtube με δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου. Το βίντεο είναι το εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με μία εντονότατη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για το «άθλιο non paper της ΝΔ» «πλαστό βίντεο» και «αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες». Η ανακοίνωση συμπληρώνονταν με μία παραπομπή σε βίντεο του Youtube, με το σύνολο των δηλώσεων του κ. Διαμαντόπουλου. Το βίντεο είναι το εξής:

Εν τω μεταξύ, επιστολή προς το ΕΣΡ απέστειλε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, για να ερευνήσει το Συμβούλιο τη μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ του βίντεο με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου.

«Καλούμε το ΕΣΡ να ερευνήσει τη μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ του χαλκευμένου ηχητικού video με δήθεν δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας» αναφέρεται στην επιστολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο