Bonenkai: «Forget the year party!» είναι τα πάρτυ που γίνονται στην Ιαπωνία, καθ ‘όλη την διάρκεια του Δεκέμβρη σε φιλικό ή και επαγγελματικό περιβάλλον με φαγητό και άφθονο ποτό!
Στόχος είναι να ξεχαστούν (με την βοήθεια του ποτού) όλες οι κακές στιγμές του χρόνου που φεύγει και να γιορταστεί ο καινούργιος που έρχεται. Είναι παράδοση χρόνια πλέον στην Ιαπωνία και μια μοναδική ευκαιρία για διασκέδαση με φίλους πριν την «οικογενειακή» βραδιά της πρωτοχρονιάς. Το φαγητό που θα συνοδεύσει το ποτό αυτήν την βραδιά αποτελείται από τα πιο δημοφιλή γιορτινά σπιτικά πιάτα της Ιαπωνίας: chirashi sushi, ένα πολύχρωμο σούσι, παραδοσιακή soba noodle soup, tataki beef, το περίφημο γιαπωνέζικο carpaccio. Παρόμοια πιάτα είχαν προσφερθεί και στην βραδυά Hinamatsuri -γιορτή των κοριτσιών – που είχε γίνει στο Breeder Feeder στις αρχές του μήνα! Το Bonenkai όμως, έχει ένα καθαρά λυτρωτικό συμβολισμό, αφού με το ποτό να κυριαρχεί και προσφέρει… την κάθαρση της χρονιάς: Drink up till you forget the year.
Στο Breeder Feeder την τελευταία Παρασκευή του χρόνου, 28 Δεκεμβρίου 2012!
Bonenkai Menu
Seaweed&shrimp salad Γιαπωνέζικη σαλάτα με φύκι wakame και γαρίδα *** Soba Noodle soup Σούπα με soba noodles, φρέσκο ginger και μανιτάρια shiitake σε παραδοσιακό γιαπωνέζικο ζωμό *** Tataki beef with Oshitashi salad Γιαπωνέζικο carpaccio από μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια και ζάχαρη / Oshitashi σπανάκι στον ατμό με καβουρδισμένο σουσάμι *** Chirashi sushi Σούσι με ψάρια, λαχανικά, ομελέτα και φύκι νόρι σε πιάτο *** Green Tea Ice cream Παγωτό από πράσινο τσάι
The Ningyo Fans Η Βίκυ Κωστοπούλου και η Λία Μανσόλα αθεράπευτες fans της ιαπωνικής κουλτούρας και κουζίνας, έχοντας μαθητεύσει δίπλα στην καταπληκτική μαγείρισσα και Γιαπωνέζα μαμά Εμίκο Τσουτσούμι, επαναλαμβάνουν την εμπειρία και την μοιράζονται με τους θαμώνες του Breeder Feeder.