Εντός της ημέρας η διάλυση της ιταλικής Βουλής και Γερουσίας
Τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Μάριο Μόντι. Μετά την ολοκλήρωση των τυπικών συζητήσεων, θα προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής για να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 24 Φεβρουαρίου. Αίνιγμα η τελική απόφαση του Μάριο Μόντι, την Κυριακή αναμένεται πάντως να δώσει απαντήσεις στη συνέντευξη Τύπου που προγραμματίζει.
Τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Μάριο Μόντι.
«Ο Μόντι πρέπει να διατηρήσει ουδέτερη πολιτική στάση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας στη Γερουσία, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο.
Από τη μεριά του, το Δημοκρατικό Κόμμα ευχαρίστησε τον Ναπολιτάνο τονίζοντας ότι «η χώρα τώρα αξίζει να μπει σε μια νέα φάση».
Σε λίγες ώρες ώρες ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ολοκληρώνει τις διαβουλεύσεις του και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να έχει προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας. Οι εκλογές, ως γνωστόν, θα προκηρυχθούν για τις 24 Φεβρουαρίου.
Τις τελευταίες ώρες, πάντως, πληθαίνουν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Μόντι μπορεί να μην αποφασίσει τελικά να πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία.
Το μυστήριο σχετικά με τη μελλοντική του πορεία μπορεί να λυθεί την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει, ή και αργότερα, μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Πολλοί υπουργοί του, όμως, σε επαφές με δημοσιογράφους, το βράδυ της Παρασκευής, εξέφραζαν την πεποίθηση ότι «τελικά δεν πρόκειται να μπει άμεσα στον στίβο της πολιτικής». Ίσως για να μην καεί, σε μια δύσκολη φάση οξυμένης κομματικής αντιπαράθεσης. Ίσως, όμως, και για να παραμείνει ο ένας από τους κύριους υποψήφιους για τη θέση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, που θα εκλεγεί την ερχόμενη άνοιξη.
Δεν έχει ληφθεί, πάντως, καμία οριστική απόφαση και τις ώρες αυτές, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός συνεχίζει να αξιολογεί τα υπέρ και τα κατά της κρίσιμης αυτής επιλογής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προμηθέας – Πανιώνιος 87-91: Διπλό στην Πάτρα και δεύτερη σερί νίκη για τους Κυανέρυθρους
- Χρυσός: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες τον…μαζεύουν
- Βασίλισσα, μητέρα, σύμβολο – Η άλλη Σοφία Λόρεν αποκαλύπτεται σε 200 ανέκδοτα κλικ του Άλφρεντ Άιζενστατ
- Κικίλιας: Προτεραιότητά μας η προστασία και η ασφάλεια
- Τραμπ: «Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε νέα ηγεσία στο Ιράν»
- Εκπνέει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων – Τι να κάνετε
- Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Οι 12 μήνες του «πλανήτη Τραμπ» και το «δόγμα» της Αθήνας
- Η πιο τρομακτική επίθεση στην Ιστορία – 100 Ρωσικά «ζόμπι» πήραν στο κυνήγι 7.000 Γερμανούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Γροιλανδία: Τι θα κληρονομήσει ο Τραμπ σε περίπτωση απόκτησής της [χάρτης]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_greenland_panama-2-300x300.png)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442