Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Αμοιβαίες δεσμεύσεις, αλλά και αλληλεγγύη στην Ελλάδα» δήλωσε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι

«Αμοιβαίες δεσμεύσεις, αλλά και αλληλεγγύη στην Ελλάδα» δήλωσε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη το πρόβλημα, η κρίση θα επεκταθεί. Χρειάζονται αμοιβαίες δεσμεύσεις για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, αλλά επιβάλλεται και αλληλεγγύη. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζεσταίνονται με καλοριφέρ το χειμώνα» δήλωσε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, υπογράμμισε: «η Ιταλία παίρνει ενεργό μέρος στη βοήθεια προς χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία».

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη το πρόβλημα της κρίσης, η μετάδοσή του θα επεκταθεί. Χρειάζονται αμοιβαίες δεσμεύσεις για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, αλλά επιβάλλεται και αλληλεγγύη. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζεσταίνονται με καλοριφέρ το χειμώνα» δήλωσε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, υπογράμμισε: «η Ιταλία παίρνει ενεργό μέρος στη βοήθεια προς χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

» Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι έξυπνη, με κοινή δέσμευση, με πιο αυστηρούς κανόνες στην έγκριση των προϋπολογισμών αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα κοινό στοίχημα. Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και ταξιδεύουμε με το ίδιο τρένο» πρόσθεσε ο Μπερσάνι.

Απευθυνόμενος στην Γερμανία, ο Μπερσάνι δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει μια προσπάθεια για κοινή εξεύρεση λύσεων. Η γερμανική κοινή γνώμη έχει δίκιο όταν λέει ότι κάποιοι δεν επωφελήθηκαν, με τον σωστό τρόπο, από την μείωση των επιτοκίων. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η Γερμανία, που ήταν ενάρετη, ευνοήθηκε με μοναδικό τρόπο από το ευρώ».

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική εκστρατεία, ο γραμματέας των Δημοκρατικών εκτιμά ότι «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα χάσει και προσπαθεί να σώσει τα σωζόμενα, και να παραμείνει, παράλληλα, στο επίκεντρο της προσοχής. Οι Ιταλοί, με την απόφασή τους, θα επισημοποιήσουν την ήττα του Μπερλουσκόνι».

Συνάντηση Κεντροαριστερών Κομμάτων

Στις 15 Δεκεμβρίου, το Δημοκρατικό Κόμμα θα φιλοξενήσει στην Ρώμη την «Πρώτη Διεθνή Συνέλευση της Συμμαχίας των Προοδευτικών Δυνάμεων», που θα έχει ως βασικό άξονα συζήτησης τις στρατηγικές των κεντροαριστερών κομμάτων στις νέες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Πρόκειται να πάρουν μέρος στις εργασίες, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας των Γάλλων Σοσιαλιστών, Αρλέμ Ντεζίρ, ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Μάσιμο Ντ’Αλέμα, ο ίδιος ο Μπερσάνι και οι επικεφαλής κεντροαριστερών κομμάτων από την Ινδία και την Βραζιλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο