«Στρατιωτικό στόχο» κηρύσσουν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί το αεροδρόμιο της Δαμασκού
Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί κήρυξαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού «στρατιωτικό στόχο», προειδοποιώντας τις αερογραμμές να το αποφύγουν. Οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν ότι «πολιορκούν» το αεροδρόμιο, αναφέροντας πως σε αυτό βρίσκονται τεθωρακισμένα οχήματα και ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις. Σε διπλωματικό επίπεδο, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης του νέου συνασπισμού των αντικαθεστωτικών πρόκειται να λάβει μέρος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα.
Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί κήρυξαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού «στρατιωτικό στόχο», προειδοποιώντας τις αερογραμμές να το αποφύγουν.
Οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν ότι «πολιορκούν» το αεροδρόμιο, αναφέροντας πως σε αυτό βρίσκονται τεθωρακισμένα οχήματα και ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.
«Οι επαναστατικές ταξιαρχίες που πολιορκούν το αεροδρόμιο αποφάσισαν πως αποτελεί θεμιτό στόχο» ανέφερε το λεγόμενο Στρατιωτικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Πολίτες που πλησιάζουν την περιοχή το κάνουν με δική τους ευθύνη» ανέφερε η ομάδα των αντικαθεστωτικών.
Σε διπλωματικό επίπεδο, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης του νέου συνασπισμού των αντικαθεστωτικών πρόκειται να λάβει μέρος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα.
Ο Μόαζ Αλχάτιμπ, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, θα συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα τμήμα των εργασιών της Συνόδου, δήλωσε εκπρόσωπος της Κάθριν Άστον.
Στο Συμβούλιο οι υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν περαιτέρω βήματα για τον τερματισμό του εμφυλίου, καθώς και τρόπους χαλάρωσης του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων προκειμένου να βοηθήσουν τμήματα των δυνάμεων των ανταρτών, σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
- Λιγότερος φόρος για πέντε κατηγορίες φορολογουμένων – Για τα εισοδήματα του 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442