Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Βιβλιοπαρουσίαση «Στα χρόνια της ομίχλης – Ιάσμη» του Νίκου Γούλια

Βιβλιοπαρουσίαση «Στα χρόνια της ομίχλης – Ιάσμη» του Νίκου Γούλια

Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Νίκου Γούλια με τίτλο «Στα χρόνια της ομίχλης – Ιάσμη», την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00, στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα). Follow @ingrBook !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»); Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι, Εύα Μαυρογένη και Νίκος Βατόπουλος. Σαντούρι: Κορκόβελος Κλέαρχος Πιάνο: Γιώτα […]

Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Νίκου Γούλια με τίτλο «Στα χρόνια της ομίχλης – Ιάσμη», την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00, στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα).

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»);

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι, Εύα Μαυρογένη και Νίκος Βατόπουλος.

Σαντούρι: Κορκόβελος Κλέαρχος
Πιάνο: Γιώτα Αθανασούλια
Επιμέλεια φωτογραφικού υλικού: Παναγιώτης Τσίκος, Αρχιτέκτονας

Χίος, 1822. Σε χρόνους παλιούς και δύσκολους, η οικογένεια του Ισίδωρου σκορπά και χάνεται μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του νησιού από τους Τούρκους. Στη Σύρο, όπου έχουν καταφύγει αυτός και οι αδερφές του, χάρη στις φροντίδες μιας καθολικής καλόγριας κι ενός Ψαριανού μπουρλοτιέρη καταφέρνουν να επιβιώσουν και να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους, σ’ ό,τι έχει απομείνει όρθιο, για να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή.

Χρόνια μετά, στο ίδιο κυκλαδίτικο νησί, ο Νικόλας, ο ανιψιός του Ισίδωρου, θα γνωρίσει την αγάπη στο πρόσωπο της Ιάσμης, μιας κοπέλας που η αύρα του μυστηρίου την αγκαλιάζει ολόκληρη. Οι δυο νέοι θα ζήσουν τον απόλυτο έρωτα, ενάντια στη μοίρα που παραφυλά σκληρή κι αμείλικτη.

Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο πρώτο μισό ενός ταραγμένου 19ου αιώνα, στα χρόνια της ομίχλης, στους θαλασσινούς δρόμους του Αιγαίου και των Κυκλάδων, από τα σοκάκια του Πυργιού, το λιμάνι και το κάστρο της Χώρας, ως την κοσμοπολίτισσα Ερμούπολη και τη μυστηριακή Σμύρνη με τα χρώματα κι αρώματα της Ανατολής.

Ο Νίκος Γούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Το 1980 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έργα του, ιδιωτικά και δημόσια, μικρά και μεγάλα, βρίσκονται υλοποιημένα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.
Έχει τιμηθεί με είκοσι πέντε μέχρι σήμερα Πανελλήνια Αρχιτεκτονικά Βραβεία και Διακρίσεις, ενώ έργα του έχουν δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά και βιβλία.
Το βιβλίο Στα χρόνια της ομίχλης Ιάσμη είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο