
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων κατά της λιτότητας
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λόγω της κινητοποίησης, κλειστός θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Δείτε το πολυσυζητημένο βίντεο των ισπανικών συνδικάτων για την απεργία.
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Λόγω της κινητοποίησης, κλειστός θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
Στην στάση εργασίας θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Το διάστημα αυτό οι δημοσιογράφοι θα μεταδίδουν μόνο ειδήσεις σχετικές με τις κινητοποιήσεις.
Στην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.
Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Εν όψει της κινητοποίησης, η ισπανική CGT δημιούργησε ένα ειδικό βίντεο με τίτλο Respira (ανέπνευσε) στο οποίο εμφανίζονται πολίτες-θύματα της οικονομικής κρίσης να μην μπορούν να αναπνεύσουν παγιδευμένοι σε κουκούλες που τους κόβουν την ανάσα.
Στο τέλος του βίντεο το σύνθημα είναι: «Στις 14 Νοεμβρίου, η απεργία σου είναι η κραυγή σου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η τρομερή αντίδραση του Πιτίνο στο buzzer beater νίκης της ομάδας του (vid)
- Ο Κιρ Στάρμερ καταδικάζει τη «βαθιά σοκαριστική αντισημιτική επίθεση» στο Λονδίνο
- «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» – Ο Τσιτσιπάς νευρίασε με τον διαιτητή στην ήττα στο Miami Open (vid)
- Μπορεί το βούρτσισμα των δοντιών να σώσει από τον καρκίνο του μαστού;
- Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις πιέσεις ΗΠΑ Ισραήλ να εμπλακεί στον πόλεμο η ΕΕ
- Κάρι Αν Φλέμινγκ: Πέθανε η ηθοποιός των «iZombie» και «Supernatural» σε ηλικία 51 χρόνων
- Ψηφιακή κάρτα καυσίμων και παρεμβάσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Τα 4 μέτρα
- Γαλλία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)













































![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442