Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Διήμερο λουκέτο Δευτέρα και Τρίτη στις 49 εφορίες που συγχωνεύονται

Διήμερο λουκέτο Δευτέρα και Τρίτη στις 49 εφορίες που συγχωνεύονται

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη οι πρώτες 49 εφορίες που συγχωνεύονται με γειτονικές ΔΟΥ στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι που έχουν υποχρεώσεις με προθεσμία στις 22 ή 23 Οκτωβρίου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτόματα η προθεσμάι μεταφέρεται για τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και θα εξυπηρετηθούν από τη νέα ΔΟΥ στην οποία ενσωματώνεται η προηγούμενη εφορία τους. Η λίστα με τις εφορίες που συγχωνεύονται. 

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη οι πρώτες 49 εφορίες που συγχωνεύονται με γειτονικές ΔΟΥ στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο στα τέλη του έτους θα έχουν απομείνει στο σύνολο της χώρας 114 εφορίες από περίπου 280 ένα χρόνο νωρίτερα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους εφοριακούς αλλά και έντονες πολιτικές ενστάσεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Οι φορολογούμενοι που υπάγονταν σε ΔΟΥ οι οποίες παύουν πλέον να υφίστανται, πρέπει να γνωρίζουν πως Δευτέρα και Τρίτη δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Σε περίπτωση κατά την οποία έχουν υποχρεώσεις με προθεσμία τις 22 ή 23 Οκτωβρίου, αυτόματα η προθεσμία μεταφέρεται για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου οπότε και θα εξυπηρετηθούν από τη νέα ΔΟΥ στην οποία ενσωματώνεται η προηγούμενη εφορία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση των ΔΟΥ στη χώρα, έως τα τέλη του έτους:

  • Στην Αττική παραμένουν 41 ΔΟΥ (καταργούνται 28).
  • Στη Θεσσαλονίκη παραμένουν 11 ΔΟΥ (καταργούνται 6).
  • Σε 13 νομούς παραμένουν από δύο ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 35). Συγκεκριμένα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Εβρου, Ηρακλείου, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας και Χαλκιδικής.
  • Σε 36 νομούς παραμένει από μία ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 58).

Οι περίπου 700 υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΔΟΥ, οι οποίες καταργούνται μετατάσσονται στις ΔΟΥ όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητές τους.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο