Πρώτη νίκη για τον ΚΑΟΔ με διπλό και διπλή παράταση
Ο ΚΑΟΔ πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Περιβολάς και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στη φετινή Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη επικράτησε 92-89 του Απόλλωνα Πατρών στη δεύτερη παράταση (71-71 κ.α., 82-82 α' παρ.) και υποχρέωσε τους Αχαιούς στη δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Ο ΚΑΟΔ πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Περιβολάς και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στη φετινή Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη επικράτησε 92-89 του Απόλλωνα Πατρών στη δεύτερη παράταση (71-71 κ.α., 82-82 α’ παρ.) και υποχρέωσε τους Αχαιούς στη δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Η έλλειψη εμπειρίας στοίχισε στον Απόλλωνα Πατρών την πρώτη νίκη του στην Α1 Ανδρών, η οποία για περίπου 36 λεπτά έδειχνε δική του. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέτροβιτς (στο β’ δεκ. σημείωσε τους 14 από τους 24 πόντους του Απόλλωνα) και με σκληρή άμυνα (περιόρισε σε 9 μόλις πόντους τον ΚΑΟΔ) οι Αχαιοί πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +10 (37-27).
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με ΜακΚόλουμ και Πέτροβιτς να διατηρούν μία διαφορά ασφαλείας, ενώ στο 36′ ο φωτεινός πίνακας έγραψε το υπέρ τους 64-52. Από εκείνο το σημείο, πάντως, η έλλειψη διάρκειας σε άμυνα και επίθεση έκανε την εμφάνιση της και ο ΚΑΟΔ με επιμέρους σκορ 19-6 ισοφάρισε σε 71-71 και έστειλε τον αγώνα σε επιπλέον πεντάλεπτο.
Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, όταν οι παίκτες του Απόλλωνα στα 4» δεν ακολούθησαν τον Ζάρα με αποτέλεσμα ο τελευταίος να διασχίσει το παρκέ ανενόχλητος και να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση.
Στο επιπλέον πεντάλεπτο, το οποίο ο πλέι μέικερ του Απόλλωνα ΜακΚόλουμ παρακολούθησε από τον πάγκο με 5 φάουλ, οι Αχαιοί δεν πτοήθηκαν από την απουσία του οργανωτή τους και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Γκραντ κατάφεραν να μη χάσουν την επαφή στο σκορ, ενώ ο Πέτροβιτς ισοφάρισε στην εκπνοή σε 82-82.
Στη δεύτερη παράταση πάντως οι φιλοξενούμενοι με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και μπροστάρη τον Πάλμερ δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο τελικό 92-89.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Γκούμας, Κατραχούρας
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 37-27, 53-45, 71-71 (κ.α.), 82-82 (α΄ παρ.), 89-92 (β΄ παρ.)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): ΜακΚόλουμ 12 (1), Καπερώνης, Γκραντ 24 (1), Θανόπουλος, Λιανός 3, Ουόκερ 6, Πέτροβιτς 33 (5), Πελεκούδας, Λυμπέρης 6 (2), Ζαφείρης 1, Τέρνερ 4.
ΚΑΟΔ (Γιώργος Καλαφατάκης): Καλαϊτζίδης 7, Ακεψιμαϊδης, Μπένας 4, Μίτσελ 8, Κάρτερ 11, Κακαρούδης 14 (2), Ντέιλ 11, Ζάρας 12 (2), Ιωάννου 12, Πάλμερ 13 (2), Νιλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442