Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιβλία στην μικρή οθόνη

Βιβλία στην μικρή οθόνη

Τα καλύτερα βιβλία, οι καλύτεροι συγγραφείς γέννησαν τις πιό επιτυχημένες τηλεοπτικές ιστορίες της μικρής οθόνης. Στην ελληνική τηλεόραση, αρκετά σενάρια γοήτευσαν το κοινό. Τα περισσότερα προήλθαν από τις σελίδες κάποιου διηγήματος ή μυθιστορήματος. Είναι η αλήθεια πως οι ομορφότερες ιστορίες, και οι πιό αγαπητοί ήρωες γεννήθηκαν στην οθόνη. Δείτε μερικές από αυτές. Το Μυστικό του […]

Τα καλύτερα βιβλία, οι καλύτεροι συγγραφείς γέννησαν τις πιό επιτυχημένες τηλεοπτικές ιστορίες της μικρής οθόνης.
Στην ελληνική τηλεόραση, αρκετά σενάρια γοήτευσαν το κοινό. Τα περισσότερα προήλθαν από τις σελίδες κάποιου διηγήματος ή μυθιστορήματος. Είναι η αλήθεια πως οι ομορφότερες ιστορίες, και οι πιό αγαπητοί ήρωες γεννήθηκαν στην οθόνη. Δείτε μερικές από αυτές.

Το Μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη Γιάννης Μαρής Βασίζεται στο μυθιστόρημα «Ζήτημα Εμπιστοσύνης»
Προβλήθηκε από το mega channel την σεζόν 1990-1991 σε 26 επεισόδια.


Το πρωταγωνιστικό καστ απαρτιζόταν από τους: Ανδρέα Μπάρκουλη (διπλός ρόλος του Άρη Μπονσαλέντη και του Βασίλη Μαυρίδη). Γιούλα Γαβαλά, Ντίνο Καρύδη και ο γνωστός ως αστυνόμος Μπέκας Σταύρος Ξενίδης.

Ένας τυχοδιόκτης (Βασίλης Μαυρίδης) έρχεται στην Ελλάδα από την Γερμανία, όπου έμενε τα τελευταια χρόνια σε κακή οικονομική κατάσταση και δέχεται την πρόταση από τον (Λευτέρη Βουρνά) να πάρει την θέση του επιχειρηματία Άρη Μπονσαλέντη για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με αντάλαγμα μια μεγάλη αμοιβή. Αυτός λόγω της οικονομικής του κατάστασης δέχεται τον ρόλο αυτο, αλλά αρχίζει να πιστεύει ότι ο πραγματικός Άρης Μπονσαλέντης έχει πεθάνει και όχι ότι βρίσκεται σε μια κλινική στο εξωτερικό όπως ισχυρίζονται η γυναίκα του (Γιούλα Γαβαλά) και ο οικονομικός του σύμβουλος λευτέρης Βουρνάς (Ντίνος Καρύδης)
Όταν η ερωμένη του πραγματικού Μπονσαλέντη βρίσκεται δολοφονημένη, ο ατυνόμος Μπέκας αρχίζει να ερευνά τις συνθήκες του θανάτου της, και τον Μαυρίδη και σιγά σιγά αποκαλύπτεται μια σπείρα κάποιον ανθρώπων που ψάχνουν για ένα θησαυρό από την περίοδο της κατοχής.

Φρουροί της Αχαΐας – Μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη. Στη μικρή οθόνη το 1992 στο Mega.

Συνολικά προβλήθηκαν 40 επεισόδια πάνω στο σενάριο (διασκευή) της Σούλας Πιερράκου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου
Πρωταγωνιστούσαν οι: Μιμή Ντενίση, Στράτος Τζώρτζογλου, Άννα Συνοδινού , Χρήστος Καλαβρούζος, Κατερίνα Χέλμη, Πέτρος Ζαρκάδης, Τζένη Ζαχαροπούλου.

Το Τελευταίο Αντίο – το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού

Πρωταγωνιστικό καστ: Γιώργος Κιμούλης (Σταμάτης), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άσπα), Μίμης Χρυσομάλλης (Ιατρός Σαρόγλου), Γιούλη Γαβαλά (Αλκμήνη), Ακύλας Καραζήσης (Μπάμπης), κ.α. Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σενάριο: Γιώργος Νοταράς, Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος, Τραγούδι Τίτλων: Γιώργος Νταλάρας.

Στην Ελλάδα στα χρόνια της δεκαετίας του ’60, στο σπίτι μιας κοινής φίλης, η Άσπα γνωρίζει τον Σταμάτη, ένα νεαρό ανερχόμενο συγγραφέα. Η αρχική συμπάθεια των δυο νέων ήταν φανερή και γρήγορα γίνεται έρωτας και το ζευγάρι αποφασίζει να συζήσει. Μετά την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών φεύγουν από την Ελλάδα και εγκαθίστανται στην Ρώμη. Εκεί ο Σταμάτης ασχολείται με τη συγγραφή των μυθιστορημάτων του, ενώ η Άσπα του αφοσιώνεται βαθιά και απόλυτα φροντίζοντας να δημιουργεί πάντα το κατάλληλο περιβάλλον για την απερίσπαστη ενασχόληση του με το γράψιμο. Ο Σταμάτης της αφιερώνει τα βιβλία του, αποκτά φήμη ως συγγραφέας και μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το διάσημο πλέον ζευγάρι αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα. Ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής, αλλά σ’ έναν ξενώνα, λίγο πριν φτάσουν στην Αθήνα, η άτυχη Άσπα παθαίνει καρδιακή προσβολή και πεθαίνει λίγες ώρες πριν αντικρίσει και πάλι την πρωτεύουσα.

Η Αίθουσα του Θρόνου – Τάσος Αθανασιάδης. Στο μυθιστόρημά του αυτό ο Tάσος Aθανασιάδης περιγράφει μιαν ομάδα από νέους και νέες, που απολαμβάνουν το καλοκαίρι τους σ’ ένα φανταστικό νησί των Kυκλάδων.

Η Αίθουσα του Θρόνου – Μυθιστόρημα του Tάσου Aθανασιάδη.

Η Αίθουσα Του Θρόνου (1998-99), MEGA.
Πρωταγωνιστούν οι: Άρης Λεμπεσόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Ρένη Πιττακή, Αλέκος Αλεξανδράκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Μυρτώ Αλικάκη κ.α,

Από τη σειρά παρέλασαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάματος, όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης και ο Νίκος Ρίζος, αλλά και γεννήθηκαν πολλά καινούρια που έκτοτε μας απασχολούν αρκετά συχνά, όπως η Μαρία Ναυπλιώτου. Η σειρά αναφέρεται στη Σύρο του 1966, με πολλούς ήρωες να εμφανίζονται και να δρουν ποικιλοτρόπως, εμπλουτίζοντας αυτή την πανέμορφη σειρά με φόντο την Σύρο, συνοδευόμενη από την εξαίσια πρωτότυπη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα

Μεγάλος Θυμός – το βιβλίο της Ντόρας Γιαννακοπούλου

Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός, Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Αγγελος Αντωνόπουλος, Δάνης Κατρανίδης, Βίκυ Βολιώτη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Υβόνη Μαλτέζου, Oυρανία Μπασλή, Μάριος Ιορδάνου, Ειρήνη Μπαλτά και πολλοί άλλοι.

Μια παράλληλη ιστορία δυο οικογενειών που ζουν αρμονικά στην Αθήνα. Όταν όμως το καταλυτικό αίσθημα εισβάλλει στη ζωή των δύο κεντρικών ηρώων, η αντίδραση των γύρω τους θα είναι εκρηκτική και ο θυμός μεγάλος.

7 Θανάσιμες Πεθερές – Νίκη Τάντση

Ξεκίνησαν με αρχικό σχεδιασμό να δημιουργηθούν μόνον επτά ιστορίες. Εφτασαν όμως αισίως τα… επτά χρόνια ιστορίες και επεισόδια. Πεθερές, συμπέθεροι, γαμπροί και νύφες εν δράσει.

Μάγισσες της Σμύρνης – Το βιβλίο της Μάρα Μεϊμαρίδη

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Εκτέλεση Παραγωγής: ‘Εψιλον
Παίζουν οι Ηθοποιοί: Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Τσομπανάκη, Φιλαρέτη Κομνηνού, ‘Αντώνης Φραγκάκης, Ηβόνη Μαλτέζου, Μαίρη Σταυρακέλη, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκος Ψαράς, Νατάσα Καλογρίδη, Ηρώ Μανέ, Ελισάβετ Κωσταντινίδου, Γιώργος Τζώρτζης, Γιουλίκα Σκαφίδα και η Ανδρονίκη Χρηστάκη.

Το Νησί: από το βιβλίο best seller της Βικτώρια Χίσλοπ

Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ’ αυτήν θα μάθει την αλήθεια.

Έκπληκτη, η Αλέξις ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλειμμένο νησί της Σπιναλόγκας – την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024