Στην εισαγγελέα τα πρόσωπα που κατήγγειλαν τους Μεϊμαράκη – Βουλγαράκη – Λιάπη
Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου βρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι δύο επιχειρηματίες που καταγγέλλουν για ξέπλυμα χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λιάπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο επιχειρηματίες έδωσαν έγγραφα για την υποστήριξη των ισχυρισμών τους, τα οποία θα εξετάσει η εισαγγελέας.
Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου βρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι δύο επιχειρηματίες που καταγγέλλουν για ξέπλυμα χρήματος ύψους 10 δισ. ευρώ τον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λιάπη.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου θα ζητούσε από τους δύο επιχειρηματίες να παραδώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες τους για ανάμειξη στην υπόθεση των τριών πολιτικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μετέδωσε η ΝΕΤ, οι δύο επιχειρηματίες παρέδωσαν έγγραφα για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, τα οποία θα εξετάσει η εισαγγελέας.
Σύμφωνα με Τα Νέα, στην υπόθεση του κατασκευαστή, μέσω του οποίου έγινε -σύμφωνα με τις καταγγελίες- το ξέπλυμα χρήματος, αρχίζουν και αποκαλύπτονται σειρά εξωχώριων (offshore) εταιρειών.
Ωστόσο, προς το παρόν, στην υπόθεση δεν έχει προκύψει ξέπλυμα χρήματος ύψους 10 δισ. ευρώ, ούτε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Εν τω μεταξύ, κατάθεση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε το μεσημέρι ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, σχετικά με το θέμα της διαρροής της δικογραφίας του ΣΔΟΕ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Realnews.
Το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Χατζηνικολάου δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο.
Η προανάκριση ανατέθηκε από την εισαγγελία στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ως αρμόδια υπηρεσία, λόγω του ότι η διαρροή αφορά δημόσια υπηρεσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442