Για επανεξέταση των μέτρων λιτότητας μιλά τώρα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κοέλιου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να επανεξετάσει με τους κοινωνικούς του εταίρους τα μέτρα λιτότητας που προκάλεσαν κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας. «Η κυβέρνηση δεν είναι ούτε τυφλή, ούτε κουφή και εγώ δεν θα μείνω βουβός» δήλωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου: «Δεν μπερδεύω την αποφασιστικότητα με την αδιαλλαξία» πρόσθεσε.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κοέλιου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να επανεξετάσει με τους κοινωνικούς του εταίρους τα μέτρα λιτότητας που προκάλεσαν κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας.
«Η κυβέρνηση δεν είναι ούτε τυφλή, ούτε κουφή και εγώ δεν θα μείνω βουβός» δήλωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου: «Δεν μπερδεύω την αποφασιστικότητα με την αδιαλλαξία» πρόσθεσε.
Υπενθύμισε ότι ήδη πρόσφατα συνάντησε τους κοινωνικούς του εταίρους και ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει συνάντηση με το κύριο συνδικάτο της χώρας, το CGTP.
Είναι η πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα από τις 7 Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο της Λισαβόνας.
Ο ίδιος πάντως υπογράμμισε ότι η Πορτογαλία έχει την υποστήριξη της τρόικας, η οποία μάλιστα έδωσε παράταση ενός έτους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
«Είμαστε η μόνη χώρα που είδε να αναθεωρούνται οι στόχοι της και αυτό αποτελεί απόδειξη του κλίματος εμπιστοσύνης» εξήγησε.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας