Βρετανίδα στρατιώτης που δεν ήξερε ότι είναι έγκυος γέννησε στο Αφγανιστάν
Βρετανίδα στρατιώτης, που υπηρετεί στο Αφγανιστάν και δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος, γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο εκστρατείας του στρατοπέδου Μπάστιον, εκεί όπου υπηρετεί και ο πρίγκιπας Χάρι.
Βρετανίδα στρατιώτης, που υπηρετεί στο Αφγανιστάν και δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος, γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο εκστρατείας του στρατοπέδου Μπάστιον, εκεί όπου υπηρετεί και ο πρίγκιπας Χάρι.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η μητέρα και το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση και ότι ειδικοί γιατροί από τη Βρετανία μετέβησαν στο στρατόπεδο, για να την συνοδεύσουν στην πατρίδα και να της προσφέρουν όποια φροντίδα χρειαστεί στη διάρκεια της μεγάλης πτήσης.
«Δεν προβλέπεται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς οι γυναίκες-στρατιώτες να συμμετέχουν σε αποστολές, όταν είναι έγκυοι. Σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα αγνοούσε την εγκυμοσύνη της» αναφέρει το υπουργείο.
Η εφημερίδα Daily Mail, η οποία πρώτη δημοσίευσε την είδηση, έγραψε ότι η γυναίκα δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, έμεινε έγκυος πριν ξεκινήσει η εξάμηνη αποστολή της στο Αφγανιστάν.
Η εκπαίδευσή της περιελάμβανε πορεία 13 χιλιομέτρων και τρέξιμο. Η δουλειά της ήταν ο ανεφοδιασμός με πυρομαχικά των στρατιωτών που μάχονται κατά των Αφγανών ενόπλων.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εκστρατείας, όταν παραπονέθηκε για κοιλιακούς πόνους και ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι θα γεννούσε, έγραψε η Mail επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.
«Πρόκειται για ένα μοναδικό περιστατικό, αλλά η ομάδα μου είναι καλά προετοιμασμένη για το αναπάντεχο και προσαρμόστηκε τέλεια στην κατάσταση» δήλωσε στην εφημερίδα η αντισμήναρχος Άντρια Λούις, διοικητής του νοσοκομείου εκστρατείας.
Το νοσοκομείο εκστρατείας του στρατοπέδου Μπάστιον, παρότι συνήθως χρησιμοποιείται για ακρωτηριασμούς και για την φροντίδα όσων έχουν υποστεί τραύματα από σφαίρες, θεωρείται ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα με φορητά ακτινολογικά μηχανήματα, ένα χειρουργείο και τομογράφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442