Σημαντική άνοδος των βάσεων αναμένεται για τα τμήματα που οδηγούν στο Δημόσιο
Αυξημένες αναμένεται να είναι οι βάσεις για τα πιο περιζήτητα τμήματα των μεγάλων πανεπιστημίων αλλά και για τις σχολές που έχουν τις καλύτερες προοπτικές εργασίας, κυρίως στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Την ίδια ώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, οι υποψήφιοι επιλέγουν σχολές όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους για να περιορίσουν τα έξοδα.
Αυξημένες αναμένεται να είναι οι βάσεις για τα πιο περιζήτητα τμήματα των μεγάλων πανεπιστημίων αλλά και για τις σχολές που έχουν τις καλύτερες προοπτικές εργασίας, κυρίως στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Την ίδια ώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, οι υποψήφιοι επιλέγουν σχολές όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους για να περιορίσουν τα έξοδα, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Έθνος», τα παιδαγωγικά τμήματα, οι σχολές φιλολογίας και η Νομική θα έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις βάσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 200-350 μόρια ανάλογα το τμήμα.
Κατακόρυφη –ως και πάνω από 1.000 μόρια για τη σχολή αστυφυλάκων– εκτιμάται ότι θα είναι η αύξηση των βάσεων στα αστυνομικά τμήματα όπου η ζήτηση είναι μεγάλη αλλά οι θέσεις μειωμένες κατά πολύ σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Επιπλέον, στροφή παρατηρείται και προς τμήματα των ΤΕΙ που ανήκουν σε γνωστικά αντικείμενα με καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται στη σχολή Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Αθήνας, το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στη Θεσσαλονίκη και τα τμήματα παραϊατρικών επαγγελμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 20 με 24 Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442