Στον «πάγο» μπαίνει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας
Στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, όπως είχαν εισηγηθεί τα Γενικά Επιτελεία προς τον υπουργό Άμυνας. «Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνει και πάλι το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, όπως είχαν εισηγηθεί τα Γενικά Επιτελεία προς τον υπουργό Άμυνας.
»Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».
Το πάγιο αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας για αύξηση της θητείας από 9 μήνες σε 12, επανήλθε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά τότε συμφωνήθηκε ότι την απόφαση και το κόστος θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση.
Τελικώς, αποφασίστηκε το θέμα να μην προχωρήσει.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Φούσκα απεδείχθη η κυβερνητική εξαγγελία περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Απαρνούνται για ψηφοθηρικούς λόγους ένα ευεργετικό μέτρο που θα αναζωογονούσε την Εθνική μας Άμυνα.
» Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην προγραμματική της θέση για 14μηνη θητεία και υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών στα 18 έτη.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442