Στα ύψη οι πωλήσεις όπλων στο Κολοράντο μετά τη σφαγή στην προβολή του Μπάτμαν
Εκτινάχθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για την αγορά όπλου στην πολιτεία του Κολοράντο μετά τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στην κινηματογραφική προβολή του Μπάτμαν στην πόλη Ορόρα. Στις τρεις ημέρες που ακολούθησαν το μακελειό που «υπέγραψε» ο 24χρονος Τζειμς Χολμς, οι αιτήσεις για τους ελέγχους που απαιτούνται για τη νόμιμη αγορά όπλου σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 43% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.
Εκτινάχθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για την αγορά όπλου στην πολιτεία του Κολοράντο μετά τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στην κινηματογραφική προβολή του Μπάτμαν στην πόλη Ορόρα.
Στις τρεις ημέρες που ακολούθησαν το μακελειό που «υπέγραψε» ο 24χρονος Τζειμς Χολμς, οι αιτήσεις για τους ελέγχους που απαιτούνται για τη νόμιμη αγορά όπλου σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 43% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι πυροβολισμοί στον κινηματογράφο της Ορόρα κατά την προβολή του νέας ταινίας του Μπάτμαν προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων και των τραυματισμό 58. Είκοσι εκ των τραυματιών παραμένουν στο νοσοκομείο.
Την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες στον δράστη του μακελειού στο Ντένβερ. Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Χολμς είχε αγοράσει νόμιμα τα όπλα του και τα χιλιάδες πυρομαχικά με τα οποία είχε παγιδεύσει το διαμέρισμά του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αρμόδια Αρχή του Κολοράντο, 880 άνθρωποι είχαν καταθέσει αίτηση για την έγκριση της αγοράς όπλου την Παρασκευή 13 Ιουλίου, επισημαίνει σχετικά το BBC.
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου, την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό, ο αριθμός έφθανε τους 1.216, αλλά το Σάββατο προστέθηκαν άλλοι 1.243. Συνολικά 2.887 έλαβαν έγκριση για την αγορά όπλου εκείνο το Σαββατοκύριακο, αύξηση της τάξης του 43,5% συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο.
Το αρμόδιο γραφείο ερευνών του Κολοράντο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πόσοι εξ αυτών αγόρασαν όπλο, όμως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης όπλων ανέφεραν πως κατεγράφη μεγάλη άνοδοw στις πωλήσεις.
«Αυτό που λένε είναι ότι θέλουν να έχουν μία ευκαιρία. Θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να υπερασπίσουν τον εαυτό και την οικογένειά τους εάν βρεθούν σε μία αντίστοιχη κατάσταση με αυτή στον κινηματογράφο» δήλωσε στην εφημερίδα Denver Post ιδιοκτήτης οπλοπωλείου.
Υπάλληλος του καταστήματος ανέφερε ότι μια ουρά 20 ατόμων περίμενε έξω από το κατάστημα το πρωινό μετά το περιστατικό…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)
















































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442