Σταθερή παρέμεινε η πιστωτική επέκταση στην Ευρωζώνη στο δεύτερο τρίμηνο 2012
Σταθερές παρέμειναν στο δεύτερο τρίμηνο 2012 οι χορηγήσεις δανείων στην Ευρωζώνη παρά την όξυνση της κρίσης χρέους. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η πιστωτική επέκταση κινήθηκε σταθεροποιητικά με τις χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις να αυξάνονται κατά 10% σε καθαρούς όρους, σε σύγκριση με 9% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, με το ρυθμό χορήγησης στεγαστικών δάνειων να υποχωρεί στο 13%, από 17% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και τα καταναλωτικά δάνεια να αυξάνονται στο 7%, από 5% στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Σταθερές παρέμειναν στο δεύτερο τρίμηνο 2012 οι χορηγήσεις δανείων στην Ευρωζώνη παρά την όξυνση της κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η πιστωτική επέκταση κινήθηκε σταθεροποιητικά με τις χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις να αυξάνονται κατά 10% σε καθαρούς όρους, σε σύγκριση με 9% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, με το ρυθμό χορήγησης στεγαστικών δάνειων να υποχωρεί στο 13%, από 17% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και τα καταναλωτικά δάνεια να αυξάνονται στο 7%, από 5% στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Μάλιστα, η ΕΚΤ επισημαίνει πως η καθαρή πιστωτική σύσφιγξη στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 ήταν πολύ χαμηλότερη σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Στις επιχειρήσεις η πιστωτική επέκταση ήταν μικρότερη καθώς έγιναν πιο αυστηρά τα κριτήρια δανειοδότησης, ενώ αντιθέτως δεν υπήρχε κάποια επιδείνωση στην περίπτωση των νοικοκυριών.
Για το τρίτο τρίμηνο του 2012 (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά πως οι τράπεζες της ζώνης του ευρώ δεν θα διαφοροποιήσουν την πολιτική χορηγήσεών τους.
Έτσι, τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% στο τρίτο τρίμηνο 2012, τα στεγαστικά δάνεια θα αυξηθούν κατά 5% σημειώνοντας αποκλιμάκωση, ενώ στη καταναλωτική πίστη αναμένεται επέκταση έως 2% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, έναντι 7% στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Καρδίτσα – Παναθηναϊκός
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)










































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442