Υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ έθεσε και ο Νίκος Νικολόπουλος
Εβδομάδα εσωκομματικών διεργασιών ξεκινά για τη ΝΔ, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πέμπτη εκλέγεται ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής.
Ο «εκλεκτός» της ηγεσίας φέρεται να είναι ο συνδικαλιστής Φίλιππος Ταυρής ενώ επίσημα κατέθεσε την υποψηφιότητά του και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Υποψηφιότητα θα καταθέσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ πληροφορίες θέλουν και τουλάχιστον άλλα τρία στελέχη να το σκέπτονται σοβαρά.
Εβδομάδα εσωκομματικών διεργασιών ξεκινά για τη ΝΔ, καθώς την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος και την Πέμπτη θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής.
Στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ μετά τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσει ένα σαφές δείγμα των προθέσεών του, με έμφαση σε ουσιαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ενώ είναι αποφασισμένος να στείλει πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πως θα γίνουν όλα όσα πρέπει έτσι ώστε η χώρα να αρχίσει να πορεύεται στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους βουλευτές να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα με τους υπουργούς και την κυβέρνηση, ενώ ήδη έχει ξεκαθαρίσει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πως θα πρέπει να έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές στους βουλευτές, αλλά και στους πολίτες, έτσι ώστε να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Η ΚΟ θα εκλέξει και τον γραμματέα της που, όπως φαίνεται, θα είναι ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πολιτικη Επιτροπή του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της Συγγρού για την εκλογή του νέου γραμματέα που θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος φαίνεται πως είναι ο συνδικαλιστής Φίλιππος Ταυρής ενώ επίσημα κατέθεσε την υποψηφιότητά του και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Υποψηφιότητα θα καταθέσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ πληροφορίες θέλουν και τουλάχιστον άλλα τρία στελέχη να το σκέπτονται σοβαρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
- Δήμος της Αττικής μοιράζει καυσόξυλα
- «Πληγωμένη» στο ΣΕΦ η Μακάμπι: Με τρεις σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό
- Ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην εξεταστική: Κάλεσαν τον Σκουρλέτη- 20 μέρες υπουργό- να μιλήσει για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της επιτροπής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442