Επιτυχής επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές, άντλησε 500 εκατ. ευρώ
Η Ιρλανδία άντλησε 500 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία (την πρώτη μετά την είσοδο στο ευρωμηχανισμό) 3μηνων εντόκων γραμματίων. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,8%, χαμηλότερη από αυτή που πλήρωσε η Ισπανία προσφάτως για αντίστοιχης διάρκειας τίτλους, ενώ η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,8 φορές. Για «πολύ σημαντικό ορόσημο στο συνεχή δρόμο της Ιρλανδίας προς την ανάκαμψη» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών του Δουβλίνου. Αναμενόμενη ωστόσο θεωρείτο η επιτυχία από τους αναλυτές, δεδομένου ότι Ελλάδα διαθέτει συνεχώς έντοκα γραμμάτια και η Πορτογαλία έχει διαθέσει έως και 18μηνους τίτλους.
Η Ιρλανδία άντλησε 500 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία (την πρώτη μετά την εισαγωγή της στο ευρωμηχανισμό) 3μηνων εντόκων γραμματίων. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,8%, χαμηλότερη από αυτή που πλήρωσε η Ισπανία την περασμένη εβδομάδα για αντίστοιχης διάρκειας τίτλους, ενώ η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,8 φορές.
Για «πολύ σημαντικό ορόσημο στο συνεχή δρόμο της Ιρλανδίας προς την ανάκαμψη» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών του Δουβλίνου.
Ειδικότερα, η Ιρλανδία πούλησε την Πέμπτη τρίμηνα έντοκα γραμμάτια ύψους 500 εκατ. ευρώ, στην πρώτη δημοπρασία βραχυπρόθεσμου χρέους που έκανε από τον Σεπτέμβριο του 2010, δύο μήνες πριν υποβάλει αίτηση για βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η υπηρεσία διαχείρισης χρέους της Ιρλανδίας (NTMA) διέθεσε τα έντοκα γραμμάτια με μέση απόδοση 1,8%, που είναι χαμηλότερη από την απόδοση που πλήρωσε η Ισπανία την περασμένη εβδομάδα για αντίστοιχης διάρκειας τίτλους. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,8 φορές.
Ο οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους της χώρας (ΝΤΜΑ) μάλιστα έκανε λόγο για «σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον».
Σημειώνεται πάντως ότι οι αναλυτές δεν ανέμεναν να συναντήσει δυσκολία με την έκδοση αυτή η Ιρλανδία, καθώς η Ελλάδα διαθέτει συνεχώς έντοκα γραμμάτια και η Πορτογαλία έχει διαθέσει έως και 18μηνους τίτλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442