Υπό τον πλήρη έλεγχο τoυ ομίλου VW περνά η Porsche
Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Porsche, εξαγοράζοντας και το υπόλοιπο 50,1% μερίδιο της Porsche SE έναντι 4,46 δις ευρώ.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του ομίλου Porsche, εξαγοράζοντας και το υπόλοιπο 50,1% της Porsche SE έναντι 4,46 δις ευρώ.
Όπως προβλέπεται από τον προγραμματισμό της συμφωνίας, η Porsche πρόκειται να τεθεί υπό τον έλεγχο τoυ ομίλου Volkswagen μέχρι την 1η Αυγούστου 2012.
Και οι δύο πλευρές αποδέχτηκαν τους όρους για την πλήρη ενσωμάτωση της Porsche στον όμιλο της VW, βάζοντας τίτλους τέλους σε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν επτά περίπου χρόνια.
Τότε η Porsche είχε αποκτήσει πάνω από το 50% του ομίλου Volkswagen και το 2008 είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε στην εξαγορά του.
Ωστόσο, εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των επιπτώσεων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Porsche δε μπόρεσε να ολοκληρώσει την εξαγορά. Αντίθετα, μάλιστα, κινδύνευσε να χρεοκοπήσει.
Μετά απο αυτό ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία με τον όμιλο VW να ξεκινά τη διαδικασία εξαγοράς της Porsche. Το 2009 αποφασίστηκε η πλήρης ενσωμάτωση της Porsche στον όμιλο Volkswagen, που μέχρι τότε είχε εξαγοράσει το 49,9% της Porsche AG.
auto.in.gr
- Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Ποιες πλατφόρμες απαγορεύονται και ποιες επιτρέπονται για τους κάτω των 15 – Οι νέοι κανόνες στα social media
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)
















![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442