Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ως γιος βαρώνου ναρκωτικών συνελήφθη στο Μεξικό ένας… πωλητής αυτοκινήτων

Ως γιος βαρώνου ναρκωτικών συνελήφθη στο Μεξικό ένας… πωλητής αυτοκινήτων

Μια μεγαλοπρεπέστατη γκάφα διέπραξαν οι Αρχές στο Μεξικό, όταν ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον γιο του πλέον καταζητούμενου βαρώνου ναρκωτικών. Τελικά, ο «γιος του βαρώνου» δεν ήταν παρά ένας πωλητής αυτοκινήτων. Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες προτού οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Μια μεγαλοπρεπέστατη γκάφα διέπραξαν οι Αρχές στο Μεξικό, όταν ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον γιο του πλέον καταζητούμενου βαρώνου ναρκωτικών. Τελικά, ο «γιος του βαρώνου» δεν ήταν παρά ένας πωλητής αυτοκινήτων.

Μεξικανοί πεζοναύτες συνέλαβαν τον ύποπτο την Πέμπτη, σε μια περιοχή κοντά στη Γουαδαλαχάρα. Mεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα, όπου έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις: ήταν ο Χεσούς Αλφρέδο Γκουσμάν, ή «Ελ Γκόρδο» (Ο χοντρός).

Όπως μετέδωσε το BBC, από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη, τα γεγονότα και οι εξελίξεις έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η συνήγορος του υπόπτου είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το πραγματικό όνομα του πελάτη της είναι Φέλιξ Μπελτράν και είναι ένας αθώος έμπορος αυτοκινήτων.

Στα κανάλια εμφανίστηκε και η μητέρα του νεαρού, η οποία με δάκρυα στα μάτια ορκιζόταν ότι το παιδί της, αλλά και όλη η οικογένεια, δεν έχουν καμία σχέση με τα καρτέλ.

Αμέσως, ξεκίνησαν έλεγχοι DNA για να λάμψει τελικά η αλήθεια.

Ο πραγματικός Αλφρέδο Χεσούς Γκουσμάν καταζητείται για εμπόριο ναρκωτικών, ενώ πατέρας του αντιμετωπίζει δεκάδες κατηγορίες από την αμερικανική δικαιοσύνη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

Το όλο περιστατικό έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το Μεξικό, αφού την 1η Ιουλίου οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Όλα δείχνουν ότι στις εκλογές θα επιστρέψει στην εξουσία το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) το οποίο κυβέρνησε το Μεξικό επί 71 χρόνια, μέχρι το 2000.

Τότε κέρδισε για πρώτη φορά το δεξιό κόμμα ΡΑΝ από το οποίο προέρχεται και ο νυν πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν.

Η διάδοχός του στο κόμμα και υποψήφια για την προεδρία, είναι τρίτη στις δημοσκοπήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο