Καμπανάκι κρούουν οι πρυτάνεις για τα οικονομικά των ΑΕΙ
Για την κατάσταση στα Ανώτατα Ιδρύματα και κυρίως για τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο ενημέρωσαν την υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου εκπρόσωποι της συνόδου των πρυτάνεων. Στη συνάντηση τέθηκε με έμφαση το θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης των ΑΕΙ στο τέλος του Ιουνίου και η αδυναμία των Ιδρυμάτων να λειτουργήσουν χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις ενώ επισημάνθηκε, για μια ακόμη φορά, ο κίνδυνος να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα στο καλοκαίρι.
Για την κατάσταση στα Ανώτατα Ιδρύματα και κυρίως για τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο ενημέρωσαν την υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου εκπρόσωποι της συνόδου των πρυτάνεων.
Στη συνάντηση τέθηκε με έμφαση το θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης των ΑΕΙ στο τέλος του Ιουνίου και η αδυναμία των Ιδρυμάτων να λειτουργήσουν χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις ενώ επισημάνθηκε, για μια ακόμη φορά, ο κίνδυνος να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα στο καλοκαίρι.
Συζητήθηκαν, ακόμη, τα προβλήματα στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ με αιχμή την αδυναμία εκλογής των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων ενώ τέθηκαν και όλα τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν τη διοικητική λειτουργία των Ιδρυμάτων.
Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε τους πρυτάνεις για τη βούληση και την επιμονή του υπουργείου να βρεθεί άμεσα λύση διότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η λειτουργία στα πανεπιστήμια της χώρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)













































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442